Váltás kuplung nélkül? Lent
Elnézést, hogy hosszúra sikeredett.
A nagyobb sebességbe váltást el lehet végezni motoron kuplung nélkül. Mi van a visszaváltással?
Ezt nem szokták helyeselni, mert a tengelyek különböző sebességgel forognak a váltóban. Na de felfelé váltáskor is. akkor mi a különbség? Nem nagyon kísérleteztem vele, de 1-2x próbáltam, és ezt tapasztaltam: ha kerreg, az akkor van, ha finoman, lassan nyomod le a váltókart. Ha határozott mozdulattal letolom, akkor semmi kerregés, kattogás stb. Olyan, mint, ha felváltanák kuplung nélkül.
Gokartoknál az egyik kategóriában (6 sebességes 125ös) induláshoz kell kuplung, menet közben meg csak rakod a sebességet kuplung nélkül fel is, meg le is. Ez úgyszintén szekvenciális váltó. Miben más, mint a motoroké?
A válaszokat előre köszönöm!
Én szoktam kuplungolni, de ha éppen ki van téve balra a kezem (nincs indexem) és vissza kell váltanom akkor megoldom.
Nekem nem kerregett még, bár ez csak egy Simson, nagyobb motorral meg még nem szórakoztam ezzel.
igaz autón,de a miénken tudok kuplung nélkül váltani(igaz,3ból 4be,meg 4ból 3ba:D)
3ból óvatosan kihuzom,egy kis gáz be 4be,vissza meg 4ből ki,nagyobb gáz jobban felpörögjön a motor,óvatosan be 3ba
Több válaszolónak sem esett le, hogy motorról van szó. Motorkerékpárról. Aminek 2 kereke van.
Jöhetne már T5 és rendet rakhatna végre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!