Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legbiztonsagosabb...

Melyik a legbiztonsagosabb auto "tipus"?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy vannak kulonbozo kivitelu autok (egyteruek, sportautok stb.). Melyik a legbiztonsagosabb a kivitelezese miatt?
2011. márc. 28. 06:14
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

"Amúgymeg ha gyerekválallás miatt kérdezed, akkor ez klasszikus női kifogás, hogy most éppen miért nem jönne jól, ha gyereket vállalnátok. Ha emiatt kérdezted akkor inkább az asszonyt cseréld le ne a kocsit."

Nem tudom, hogy ez mire ertendo. En no vagyok es van gyerekem es pont azert vettem ilyen autot. Lehet, hogy nem jol irtam le, hogy milyen kocsim van. Magyarul nem tudom, hogy hogy hivjak pontosan. Ilyen tipusu kocsira gondoltam:

[link]

2011. márc. 28. 15:57
 12/38 anonim ***** válasza:
Ez egyterű
2011. márc. 28. 16:42
 13/38 anonim ***** válasza:

a terepjárok pl:hammer, Q7, x6...

kicsit unalmas már hogy egyesek folyamatosan szidják a terepjárokat hogy így mű meg ugy mű. csak irigy hülyegyerekek akiknek sose telik egy komoly autóra.

és e mellett nagyon irigylem az ilyen embereket hogy semmi problémájuk nincs csak annyi hogy másnak milyen jol megy és azért öt szidni kell...

2011. márc. 28. 17:14
 14/38 A kérdező kommentje:
Nekem volt terepjarom, de azt nem konnyu vezetni es tudtommal konnyebben borul a magasitas miatt. Vajon a sportkocsikat hogy ertekelik biztonsagi szempontbol? Gondolom, hogy nem jok biztonsagilag, mert alig lehet oket eszrevenni az alacsonysaguk miatt es meg sima kocsi ala is becsuszhatnak, nem? Az en kocsim biztonsagosnak fajtanak szamit szerintetek?
2011. márc. 28. 17:36
 15/38 anonim ***** válasza:
Kötekedésképp irnám, hogy volt egy 2009es Mercedes ML 320 CDI Diesel-em és 3-4 tonna közt volt... Azt nem boritja fel semmilyen utcai autó :) Egyszer belémjöttek 130-al oldalból.A fiatal "majd én megmutatom ki a jani" féle egyed húzta a rövidebbet. Anyagilag én mivel 2 teljesen új ajtót kellett vennem ami nem 1-2€ volt. Egy szó mint száz a legbiztonságosabb terhelésilag,karosszériailag egy terepjáró. Amit meg linkeltél semmibe nem nézem sorry =)
2011. márc. 28. 19:39
 16/38 anonim ***** válasza:
Sportkocsik biztonsága? Hát ez fogós kérdés, mert a Lamborghini, Ferrari szintű szuperautókban nem véletlenül ritkák a sérülések, pedig törik őket rendesen. Egy ilyennel 200 fölötti bukfencből is gond nélkül ki lehet szálni. Persze egy kamion orrára ezekkel felkenődni sem életbiztosítás, de azért ezek a frontális típusú nagy sebességű balesetek elég ritkák. Egyébként úgy általában a sportkocsik a 2000-es évek óta viszonylag biztonságosnak mondhatóak, persze minden autóban meg lehet halni és vannak akik a Trabantban is túlélik a forgalmat, a '80-as évek végén volt egy közeli ismerősömnek legénybúcsúján elég komoly balesete Trabant kombival, naná hogy a násznépből eléggé kilógtak a begipszelt karú emberkék, de akkor örültek hogy ennyivel megúszták és az a Trabant kombi ott akkor megvédte őket. Egyébként a terepjárók magassága mögé menekülni sem megoldás, a terepjárót eredetileg nem masszív katonai gépeknek tervezték, egy kezdetleges alu-Land Rover lehet még veszélyesebb is mint egy Kispolszki, bár az igaz hogy a modern gyűrődési zónák és merevítések a terepjárók súlyával összekombinálva egy elég biztonságos kis védőbástyát nyújtanak. Apropó, súly, ütközés esetén a két balesetben résztvevő autó súlya is meghatározó tényező, tehát ha tényleg biztonságos autót keres az ember akkor érdemes mondjuk egy páncélozott, elnöki S-osztályt vásárolni. Persze ha a realitások talaján nézelődünk akkor úgy általában a strapabíróra tervezett autók a nyerők, ebbe félig-meddig az egyterűek is beletartoznak, de gondolok itt még a platós kisteherautókra vagy például az áruszállító furgonokra. Persze utóbbi csalóka, hiszen mondjuk egy olyan kisteher aminek egy pár centis orr rész után már az utastér következik (általában japán értelmezése a kisteherautónak, pl. Mazda E-széria) nem sokat ér frontális ütközés esetén, furgon alatt általában az amerikai-stílusú kisteherautókat kell érteni amiket például sokszor lakóautónak is használnak (pl. Ford Econoline).
2011. márc. 28. 19:40
 17/38 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy semmibe sem nezed? Nem azt kerdeztem, hogy tetszik-e, hanem biztonsagos-e. Egyebkent az en terepjaromat totalkarosra tortek.
2011. márc. 28. 20:45
 18/38 anonim ***** válasza:

17:14!

Nem azért szidják mert irigyek hanem mert nem terepjárók! Egy x6 már egy kis emelkedőn vagy kis sárban is elakad nem hogy terepen. Hummer az terepjáró, G Mercedes szintén na de BMW és a terepjáró? Köszönőviszonyban sincsenek

2011. márc. 28. 21:22
 19/38 anonim ***** válasza:

21:22

ültél már x6-ban? vezettél már ilyet? egyáltalán láttál te már autót??? hogy tudsz olyan dologrol véleményt aklotni amit még nem is tapasztaltál? azt se tudod hogy mi az x-drive, quattro és akkor ide jössz szidni egyes autótipusokat. mért zavar az téged hogy mások megtehetik hogy x6-tal járnak? persze mindgyárt jön az hogy ohh hát engem nem zavar utálom az bmw-t audit el is hinnén ha nem szidnád közösségi oldalakon. nah mindegy felölem lehet neked igazad tökmindegy de szánalmasok ezek a megnyilvánulások

2011. márc. 28. 22:59
 20/38 anonim ***** válasza:

Hát igen, a BMW, az Audi meg a Volvo nem gyárt terepjárót. A SUV az NEM terepjáró.

Ezek az egyterűek, meg hulladék egy közlekedési eszközök. Majmoljuk Amerikát. Egyébként nem más mint egy sima felfújt kombi. Nulla szerkezeti merevséggel, nagy ablakokkal, berogyó tetővel.

A SUV-osokat meg azért szokás lenézni, mert jellemzően újgazdag felkapaszkodott, plázako:csögök "plázaterepjárója". Indokolatlan méretű, és annyira nem drága, hogy ne legyen rá pénz. Annyiból lehet venni értelmes komolyabb autót is, meg ami igazán komoly autó az drágább mint egy SUV.

Terepjáró képessége meg kb padka megmászásával ki is merül. Egy Audi A6 allroad quattro vagy egy Volvo xc 70 jobban érzi magát terepen mint ezek a plázacica bugyi nedvesítő járművek.

2011. márc. 28. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!