Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kartergázcső lecsúszás -...

Kartergázcső lecsúszás - olajfolt? Van összefüggés?

Figyelt kérdés
Azt hiszem a kartergáz elvezető cső lecsúszott a helyéről, emiatt olykor az utastérben is érezni lehetett autópálya után némi füstöt. Ez okozhatja továbbá azt is, hogy a motortérben némi olaj-szerű nedvességet látok?
2011. márc. 27. 22:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze h okozhatja, hisz a kartergáz lesapodik és foylékony halmazállapotú lesz. Nagyon káros az egészségre szóval mielőbb kösd vissza vagy egy hosszabb csővel helyettesítsd és lógad ki a motortér alá, hogy ne jusson be az utastérbe.
2011. márc. 27. 23:02
 2/8 A kérdező kommentje:
A lecsúszás helye megvan, csak ossze kell csúsztatni, egy kis bütyök tartja egyben. Az amúgy normalis, hogy ez nem túl stabilan áll, csak úgy lötyög?
2011. márc. 27. 23:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Dízel 2-es Focusod van talán, kedves kérdező? :)

Ha lecsúszik a visszavezető lehet tőle olajfolt a kocsi alatt, de ahhoz viszonylag több ideig kell lecsúszva lennie. Ha az enyémen lecsúszik (márpedig többször előfordult, mert mindkét fül letörött és nem adok 30 ezer HUF-ot az új alkatrészért) akkor a teljesítmény is csökken és érzékelhetően többet fogyaszt a kocsi.

2011. márc. 27. 23:34
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem Focus, Peugeot 1.6 HDI. Valószínűleg több ideig volt lecsúszva (kb 3-4-5 ezer km is lehetett), csak most vettem észre.

A fülecske látszólag még megvan, de hogy rögzítsem, hogy ne csússzon le többet? Esetleg ilyen műanyag racsnis rögzítőszalaggal?

Na a lényeg, hogy a motortéren belül láthatóan egyik fél, másik fél külön van, a lyuk megvan, fülecske megvan, ami a lyukban tartaná magát elvileg...

2011. márc. 27. 23:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Mellesleg hogy kell ezt rögzíteni? Elég ha összedugom? Nem kell semmi különleges speckó tömítés, stb?
2011. márc. 27. 23:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha csőcsonkra megy rá akkor vegyél fém szorítóbilincset és azzal szorítsd rá.
2011. márc. 28. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Aha, ez nagyjából ugyanaz a motor.

Nálam a következő megoldás vált be: kartergázcső visszadug (bemegy a műanyag idom belsejébe ugye), ezután köréfűzöl egy műanyag bilincset (nem kell még meghúzni szorosra), a műa. bilincsen átfűzöl egy másikat olyan módon hogy azt fel tudd tenni egy kiálló műanyagra, ami nálam az olajbeöntő nyílás sárga fedelével egyvonalban lévő, arra nagyon hasonlító, de fix műanyag kupakszerűségre esett. Szóval ekkor van két, egymáson átfűzött műanyag hurkod, ezeket meghúzod és kész. Én már levezettem így 13000 km-t, még nem akart szétesni.

2011. márc. 29. 00:04
 8/8 anonim válasza:
Üdv, nekem is leugrott a Focus 2 TDCI-n a kartercső, és eléggé érezni a teljesítmény csökkenést. A bilincses módszert kipróbálom én is :)
2013. ápr. 15. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!