Érdemes-e Shell V-Power Diesel vagy Mol Evo Diesel üzemanyagot tankolni? Megéri egy modernebb Diesel-motorhoz a drágábbat választani?
10103881-54401000-01000009
ide
A kutas azért ajánlotta, mert szerencsétlennek muszáj eladnia napi 300 litert (pontosabban a teljes eladás 5 százalékát, kutanként változó) mert ha nem, akkor repül. Így kitalál mindenféle marhaságot amivel szerencsétlen autóst rászedheti, hogy tankoljon abból a fosból. Én például amíg kutas voltam, azzal etettem az autósokat, hogy hiába hogy drágább, de kevesebbet fogyaszt belőle az autó így ugyanott van vele árban, csak jobban megy az autó. Ami hazugság: próbáltam már Suzuki Swifttől Passatig sokféle autóban EVO Dízel és benzin üzemanyagokat és semmi változást nem éreztem. Egy átbaszás az egész, higgyétek el nekem. A 95-ös oktánszámra beállított motor nem tud mit kezdeni a nagyobbal (bajt ugyan nem okoz, de előny se származik belőle)
Egyedül a 98 vagy magasabb oktánra beállított sport-, utcai verseny- és rallyautók azok, amelyek _ESETLEG_ ki tudják használni a nagyobb oktánszámot. Ha jól tudom, a 98-as benzin már megszűnt, így ezekbe a tuningolt motorokba jó lehet az Evo (a 95-ös már kopogást okoz), de utcai autóba teljesen felesleges pénzkidobás.
Üdv
Egy volt benzinkutas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!