Felújítás után bejáratás?
Figyelt kérdés
Most lett felújítva 2 ütemű motorom. A bejáratás első 100km-nél járok, de mivel rossz idő van így nem tudok kimenni. Ha kicsit megemelt alapjáraton, üresben hagyom járni az udvaron, az ha keveset is de használ neki?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
2011. márc. 3. 11:57
1/6 anonim válasza:
Sajna nem vagyok motor szakértő de a terheléses üzem nem fontos az alkatrészek megfelelő összekopásához?
2/6 anonim válasza:
Az nem bejáratás, ha egy helybe áll terhelés nélkül. Hűtése se az igazi állva.
3/6 anonim válasza:
szerintem inkább hagyd állni, emelt alapjárathoz alacsony hőertékű gyertya kell, 1:40es keverék, és társai... Nem árt neki az állás, ha jó idő lesz, folytasd a bejáratást, egyhelyben járatni nullkilométeres blokknál érdemes csak :)
4/6 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondoltam, hogy bejáratás helyett, hanem bejáratás mellé. amúgy folyadék hűtéses.
2011. márc. 3. 12:05
5/6 anonim válasza:
Sok értelme nincs. Fogy az üzemanyag, telefüstölöd az udvart, a motor meg nem sokat kopik. Az egyhelyben járatás csak akkor jó, mikor nagyon friss a motor. Az első indítás után terheletlenül szoktuk járatni, mert van, hogy a legkisebb terhelés is veszélyes rá. Viszont a bejáratás mellett semmi értelme az ilyen, terheletlen melegítéseknek, mert mikor már lehet terhelni, akkor csak úgy érdemes járatni. Olyankor gyorsabb ütemben melegszik be és kopik, az ilyen, egyhelyben ketyegtetés során sokáig jár hidegen, nem is kopik a hengerfal és a dugattyú... Igazából nem jó ez semmire.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. márc. 3. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!