Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy autót de nem...

Vettem egy autót de nem irattam át csak adásvételim van, így eltudnám adni? Vagy büntetést kell fizetnem? és az mennyi lehet?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 15:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Legalább a törzskönyve megvan? Ha valakinek eladod, akkor mivel igazolod, hogy a Te tulajdonodban van jelenleg?
2011. febr. 24. 15:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Megvan a törzskönyve meg az adásvételi amit kaptam és számlám róla. kereskedésbe vettem csak nincs pénzem átiratni mert munkanélküli lettem.
2011. febr. 24. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Én már adtam el olyan autót ami nem volt a nevemen, és szerintem vettem is már olyan kocsit, de az eladóval/vevővel legalább szegről-végről ismertük egymást, így legalább abban biztosak lehettünk mindketten, hogy nem egy elöző nap lopott kocsi cserélt gazdát. Én büntetést nem fizettem eddig, simán aláírtam a forgalmiban lévő tulajdonos helyett az adásvételit.
2011. febr. 24. 15:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.egyéb megoldás ezenkívül létezhet?ugy hogy ne kelljen átiratnom?
2011. febr. 25. 14:37
 5/5 anonim ***** válasza:

nem tudom pontosan kereskedő esetében ez hogy müxik, de magánszemélynél az eladó lejelenti hogy már nem az övé a kocsi, a hivatal innen értesül az adásvétel tényéről. Ha az eladó ezt megtette, akkor nagyon gyorsan irasd át, mert különben még büntetést is fizethetsz majd. Ha az eladó még nem jelentette le, akkor szerintem legegyszerűbb ha vissza viszed neki a kocsit és elmeséled hogy msot mégsem tudod megvenni (ha átírni nincs pénzed valszeg fentartani sem lesz!). Ha rendes visszaveszi, ha nem, akkor elmegy az okmányirodába lejelenteni, és onnantól kezdve semmit sem tehetsz...

Nem tudom kereskedői esetben ki az aki lejelenti a kereskedő vagy a tulaj.

2011. febr. 25. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!