Skoda Felicia 1.3 LXi, turbó?
A fent említett kocsiba mennyibe lenne egy turbó?
Nem a teljesítmény érdekel, nekem a lefújószelephang az "szerelmem".
Mennyire lenne zavaró a hang másnak, esetleg hosszabb távon?
Teljesítményben milyen növekedés lenne papír alapján?
A kocsi alapból 50kW és 68Le.

Előbb hallanád a kikönyökölő hajtókar hangját, mint a lefújószelepét.
Nem megvalósíthatatlan, de ahhoz, hogy az autó használható, üzembiztos legyen, rengeteget kéne rákölteni, inkább cseréld le egy turbós kocsira, ha mindenképpen erre vágsz.
Sajnos mivel diák vagyok, és család kocsija, ezért nincs lehetőségem lecserélni (kereset hiányában se), csak ilyen kisebb "tuningot" szerettem volna majd, ha el tudok menni nyáron dolgozni.
Köszönöm a választ!

Lehet kapni fake lefújószelep-sípokat a kipufogóba, olcsón. Kevésbé gáz, mint egy lyukas blokk.
Különben ha családi kocsi, kétlem, hogy a szüleid preferálnák, ha tunyingolnád a verdát...
Annyiból, amennyiért turbósítanád a Skodát, vehetsz gyárilag turbós kocsit is. Nem kevésbé üzembiztosat, mint a Skoda lenne (nem véletlen, hogy rallyban is volt Felicia régen, de az sem volt turbós...).
Értem.
Köszönöm a válaszokat.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy olyan kipufogó, amin állítani tudod hogy legyen hangja, vagy szimplán csöndben legyen, milyen áron lehet erre a kocsira?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!