Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik gazdaságosabb?

Melyik gazdaságosabb?

Figyelt kérdés
Ha autóval üresbe kapcsolunk,lassítunk majd megállunk.Vagy ha motorfékkel visszaváltogatva?
2011. febr. 21. 17:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem annyit kap a motor, hogy alapjárat legyen, mert akkor ha motorfékkel fékezünk, és a fordulatszám kb 2500 akkor semmi kenés a motornak? na ne máá, szerintem egy minimálisat kap, mert akkor meg csíszolnák a hengerfalát... kenés nélkül, ez az én véleményem de vannak okosabbak is
2011. febr. 21. 19:03
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Mit ken a benzin te okos?
2011. febr. 21. 19:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Karburátorosnál: alapjárati fúvóka mágnes szelepe...

Injektorosnál : az injektort vezérlő elektronika.....

A 0-900(kb érték autótípusonként más) Motor Fordulatszám között enged csak üzemanyagot az elektronika a motor számára.

Így Motor fék üzemben, az említett ford. tartomány felett az autó nem fogyaszt egy csepp benzint sem,és ez kb 1980 óta már így van,üzemanyag takarékosság okán,amit az autó gyártók egymás után bevezettek..

2011. febr. 21. 19:14
 14/18 anonim ***** válasza:
59%
Igazatok van, nagyobb fordulaton motorfékkel, valóban nem fogyaszt üzemanyagot a motor. Olajat viszont igen. A motornak jobb, ha alapjáraton pöfög, mintha 2000-t forog benzin nélkül, és eszi az olajat. Üzemanyag felhasználás szempontjából valóban a motorfék a gazdaságosabb, motor kímélés szempontjából jobb az üresben való gurulás.
2011. febr. 21. 19:16
 15/18 T5- ***** válasza:
Motor fék közben milyen olajat eszik az motor azt elárulod nekem?
2011. febr. 21. 19:32
 16/18 anonim ***** válasza:
motorolajat... de hagyjuk.
2011. febr. 21. 22:13
 17/18 anonim ***** válasza:

ezt az olaj evést légyszi fejtsd már ki, és ne egy "hagyjuk"-al, hanem kicsit részletesebben, mert biz isten én sem értem, pedig szeretném érteni az okát....

Szóval szerinted miért eszi az olajat sokat motorfékezve?

2011. febr. 21. 22:17
 18/18 anonim ***** válasza:

parasztnyelven a válasz: üresben azert eszik tobbet,mert a surlodast (dugattyu,stb.) valamivel egyensulyozni kell,tehat kell egy kis uzemanyag,ami hajtja a motort.

az utolso hozzaszolok vitajahoz kapcsolodoan meg csak annyit: ha eszi az olajat,akkor mar xar az egesz,mert elmeletileg az olajnak nem szabad az égéstérbe jutnia.

2011. máj. 30. 02:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!