Szülők! Ha a gyereketek megszerezné a jogsit 17 évesen, oda mernétek neki adni az autót?
Nekem 1-2 hónap után odaadták, de én 19 évesen szereztem a jogsimat.
Már több mint egy éve megvan a jogsim és bárhova mehetek a kocsival, ha a szüleimnek nem kell pont akkor és tankolok bele.
Ált. isk. 6.osztályos voltam mikor elkezdtem a faluban titokban vezetgetni. Naná,hogy lebuktam,de nem egy rendőr előtt hanem az apám előtt. Utána már együtt mentünk úgy,hogy én vezettem és látta nincs miért aggódnia.
Ez kicsit nagyképűen hangzott gondolom,de így történt anno (1990). Ja,az csak egy régi Zsiguli volt,nem egy mai több millás családi autó.
Én is biztosan odaadom majd gyermekemnek az autót,kizárólag abban az esetben,ha látom és tudom,van érzéke a gyereknek a vezetéshez és érdekli is.
Elozok mar leirtak. Nem az eletkor, hanem a vezetni tudas fuggvenye. Az hogy megvan a jogositvany (tudom magamrol) sokat meg nem jelent, de ha jol vezet akkor persze. Nyilvan a rutint viszont sose fogja megszerezni ha nem vezethet...
Eleinte egyutt menjetek, aztan ha latod hogy mar megy neki akkor utana lehet.
Viszont az hogy 17 eves, teljes mertekben lenyegtelen. Ennek semmi koze az eletkorhoz.
Először is legyen jogsija. Utána tudjon vezetni.
Aztán ha rajolni, meg felvágni meg gyorsulni akar vele akkor még a keze közébe sem szabad adni a kulcsokat, egészen addig míg ki nem tudja fizetni a gyorshajtási büntetést és a totál kárra tört kocsit. Én így látom a dolgokat. Spóroljon, vegyen sajátot, tartsa fent aztán össze törheti.
17/F
17évesen gondolom ezt te sem mondhattad komolyan.
Ez egy korszak,amit ki kell nőni idővel.
Mindenki ilyen fiatal korában,nincsenek kivételek.
Ki az a fiatal kis suttyó,aki a Simson után kipróbálva egy autót ne kezdene el bátorkodni vagy ahogyan te fogalmaztad felvágni,gyorsulgatni. Kizárólag olyanok maradnak ki ebből,akiket sosem érdekelt az autó és jelenlegi 30 éves korukra sem hoztak össze egy "B" kategóriás jogosítványt sem. A vidékieknek sokkal több lehetőségük van,ugyanis a rendőrök száma is jóval kevesebb az őrsökön,tehát a lebukás veszélye is jóval kisebb a városiakéval szemben. Mindenki magából indul ki szokták mondani,én is ilyen ilyen kis "figyeljetek megmutatom a kézifékest" voltam,de kinőttem régen.
02-19 14:21es vagyok
mondjuk,ismerem magam annyira hogy,szeretem hallgatni a motor hangját...ebből kifolyolag azért nyomom is neki...
amikor megkaptam a jogsim,hú de örült a fejem amikor egyedül mentem városba autóval...mentem úgy ahogy akartam nem szolt bele senki,végre úgy vezettem ahogy akartam..:)
aztán,egyszer-kétszer jött az hogy teszteljük a vasat...volt egy eset,amikor túl löttem a célon(lámpáknál záróvonal után álltam meg)ekkor fogadtam meg hogy többet nem...
azóta meg elvagyok...oda kell érni úgy is oda érek...
mondjuk,vannak olyan esetek amikor "félek" vezetni(este,köd...esetleg hóesésbe) akkor vizsont nagyon óvatos vagyok,
egyébként,apám mondta h vigyél el ide,menj haza amikor szolok gyere...meg ilyenek,vannak olyanok amikor ő mondja h menjek el egyedül...
mondjuk,jól esik egy 5méteres autót vezetni..:D
amikor az elejéből egyfogy 50-60cm akkor még az első futómű,meg a motornak nem sok baja lett:D szal ad egy kis biztonság érzetet(de azért óvatos vagyok már)
5 méteres autó?
Chrysler 300C Touring?
egyikse
igazából 4.86m opel omega kombi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!