Szülők! Ha a gyereketek megszerezné a jogsit 17 évesen, oda mernétek neki adni az autót?
Utolsó: azért az nem mindegy, hogy te vezetsz, vagy oda is adják, h egyedül vidd el :)
Nem tudom még, hogy mi legyen
szia! nekem még nincs gyerekem igy leirom a saját példám:
mondjuk én 18voltam mikor meglett a jogsim. az elején felváltva mentem apuval (neki egy kia rioja volt akor) meg párommal(neki egy suzuki sx4) apuval, bp.n mentünk sokat, erős forgalomba, párommal meg országúton, este inkább. nah ez ment kb 1hónapig, utána apu kocsiját elkérhettem bármikor és mehettem teljesen egyedül. párom kocsijával 1x mentem egyedül.de nem szerettem, mert neki kell a munkához, ugy h inkább többnyire vele mentem. (meg most nem rég mentem be apuval bp-re a taxival.(daewoo nubira). de a taxival se megyek szivesen. nah szoval nálam igy kezdödött. mentem mindkettővel, apu látta h megy, tudom csinálni és vihetem egyedül is a kocsit. aztán 2010.márc. -ba érettségi elött kaptam egy 17éves Opel Vectrát/apu kollégájáé volt szintén taxi autó.(persze vissza lett minösitve mikor megkaptam)/, azóta nem vezetek másikat(1x mentem a taxival)
hasonloan fogom csinálni én is majd a gyerekemmel, ha látom h megy neki, és h nem fog hülyeséget csinálni stb. akkor simán odaadom neki, csak szoljón időbe.:)
(ui:(off): csak annyi volt a nehéz benne h az sx4es dieseles, a kia meg benzines volt. a kiába könnyebb volt a kuplung, simán elindultam az sx4el főleg az elején állandoan lefulladtam:D/meg abba fiat motor is van..//a kia riot azóta apu eladta, most csak a taxi van. meg az opelt szokta elkérni, v ha csak jön megy akkor én is megyek és én vagyok a söför:)/
további szép napot!
üdv. 20L
Decemberbe szereztem meg a jogsit.
Első 2 hétben anyu jött velem, de már első vezetés alkalmával megbizonyosodott róla hogy jól vezetek, szóval onnantól megnyugodott.
2-3 hét után megkaptam a kocsit egyedül is.
Szerintem ha tud a gyerek rendesen vezetni, és rendelkezik elegendő felelősségtudattal, akkor oda lehet neki adni.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!