Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rosszat tesz az autónak, ha a...

Pityupocse kérdése:

Rosszat tesz az autónak, ha a hideg motorral, egyből elindulok, és magas fordulaton használom?

Figyelt kérdés
Én álltalában, a gyorsabb melegedés érdekében, nagy hidegekben, agresszív gázadásokkal, próbálok minnél hamarabb hőt generálni a motorblokkban, ez káros lehet a motorra nézve?
2011. febr. 16. 21:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Amúgy meg lehet,hogy azért fullad le,mert már annyira el van kopva a persely.
2011. febr. 17. 00:00
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a nagy fordulatszám az ebben az esetben 3000 körül van, azután már nem húz. Benzin + gáz meghajtású, elég sok baj van vele, szóval ,már lassan többe kerülne kicserélgetni az alkatrészeket mint újat venni. A kérdés csupán informálódás céljából merült fel.
2011. febr. 19. 00:16
 13/22 anonim ***** válasza:
Hideg motorral ugye benzinnel mész? Mert ha gázzal, akkor azért fullad.
2011. febr. 19. 10:58
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, benzinnel, amíg felmelegszik. Am gázzal miért fullad egyből?
2011. febr. 22. 14:49
 15/22 anonim ***** válasza:

Én benzineshez mind az oktatótol, mint az autó szerelőtöl azt tanultam, hogy akkor indulhatsz, ha hűtővíz mutatója, magától megmozdult felfelé, télen ez a minimum.

Nyáronis, de ott ez rendszerint maximum percekbe tellik.

A Fulladás pedig nemtermészetes dolog. Kavarj utánna.

2011. márc. 1. 16:35
 16/22 anonim ***** válasza:
A motor terhelés alatt kell melegedjen fel.
2011. márc. 1. 18:25
 17/22 anonim ***** válasza:

"

Én benzineshez mind az oktatótol, mint az autó szerelőtöl azt tanultam, hogy akkor indulhatsz, ha hűtővíz mutatója, magától megmozdult felfelé, télen ez a minimum."

Hát nemtom de nekem így télen még lassú, kíméletes tempóban haladáskor is ez legalább 10 perc. Ezek szerint 10 percig melegíted a motort egy helyben?

2011. márc. 1. 20:49
 18/22 anonim ***** válasza:

Jól néznénk ki, ha csak akkor indulnánk el, amikor már kimozdult a hűtővíz mutatója!!

Jó oktatód volt.

Mondjuk lehet is látni az utcán, hogy kinek milyen oktatója volt...

2011. márc. 2. 00:54
 19/22 ekeke ***** válasza:

Kopás szempontjából jobban járnál, ha sikerülne gázról is indítanod és melegítened. Ugyanis a gáz nem mossa le az olajat a hengerfalról, azaz az autók általános kopásainak jó része nem lép fel.

Nekem ez a második gázos kocsim, volt, hogy egy évig rossz volt az AC pumpa:) Még a leghidegebb télen is második tekerésre indul.

(VW varnyú motor 1.3 és most VW T4 2.0)

2011. márc. 2. 09:07
 20/22 anonim válasza:

Igen, nagyon árt neki!!

Dízelt járatni, majd üzem meleg motorig 1000-2000 között használni...

Benzinest sem árt járatni, majd 1800 és 2500 között használni... 1500 alatt terheled a benzinest, és feszegeted szét a hideg alkatrészeket, amik fordulatra készültek... Nem jó neki...

Amúgy a bemelegedés alapja a jó termosztát... És hogy ne fűts csutkán amint langyosabb!!

2011. márc. 2. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!