Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Érszűkületem lenne? Mindig...

Érszűkületem lenne? Mindig magas a pulzusom (100körül), hideg kezem, lábam és fáradékony vagyok. Hogy deríthetném ki, nálam mi okozza ezeket?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, az anyukámnak visszér tágulatai vannak, apumnak volt szívinfarktusa.
2009. okt. 29. 09:42
 1/6 A kérdező kommentje:
És ha felállok megszédülök szinte mindig.
2009. okt. 29. 09:43
 2/6 anonim ***** válasza:
A jelek keringési problémára utalhatnak, nem feltétlenül érszükületre. Az orosnál mondd el anyukád és apukád betegségét is, így könnyebben gyógyithatnak.
2009. okt. 29. 09:48
 3/6 anonim ***** válasza:

ha csak nem vagy elhízott, akkor nem érszűkület. az, hogy a kezed lábad hideg azt jelenti, hogy valami szervezet szintű gondod van, 26éves korra viszont nemigen alakul ki szisztémás érszűkület. inkább valami keringési elégtelenség. talán csökkent bal kamra funkció vagy viszonylag központi területen(aorta, esetleg koszorúér) területén jelentkező érszűkület.de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy szimplán vérszegény vagy, annak is ilyenek a tünetei. valószínüleg nem kevés genetikai hajlamosító tényezőt örököltél, de ettől még nem kell óriási bajra gondolni.

mindenképpen keresd fel vagy a háziorvosod, aki elküld kardiológiára és vérvételre. előbb úgyis vérvételre küld, csak utána kardiológiára.

2009. okt. 29. 09:51
 4/6 A kérdező kommentje:
A vérvételi eredményeim mindig jók, 1 hónapja nézettem utoljára, kardiológián is voltam már 2 éve (akkor is fönnálltak ezek a problémák)de semmi rendellenest nem talált a doki. akkor lehet, hogy alapból ilyen vagyok?
2009. okt. 29. 10:16
 5/6 anonim válasza:

Én is 26 éves vagyok, és hasonlóak voltak a tüneteim, a pulzusom általában magas volt (80-90, néha 100), a vérnyomásom pedig alacsony (90/60) - ez nálam is okoz szédüléses tüneteket pl hirtelen felálláskor. Nekem is mindig jó a vérképem, de attól ne is nagyon várd, hogy ezzel kapcsolatban bármit kimutasson. Én elmenetem egy éve kb egy terheléses EGK-ra és szívultrahangra. A terheléses EKG-m nagyon jó lett, azt mondta a doki, h jobb a kondim mint egy 26 éves ilyen magasságú és súlyú nőnek, viszont a szívultrahangon látszott, h az egyik szívbillentyűm gyengébb, mint a többi. Azt mondta, h ez okozza a magas pulzust, vszleg veleszületett, és a "vékony" nők 20%-ának ilyen van anélkül,h tudna róla...

Nálam az más problémát a magas pulzus meg "szívdobogás-érzésen" kívül más tünetet nem okozott, viszont azt mondta a dokim, h ez nagyon megterheli a szívet, tehát vhogy le kell vinni a pulzust, lehet gyógyszerrel, ebből én nem kértem, vagy rendszeres kardiózással. Azóta heti kb 3X rendszeresen edzek, és a pulzusom visszament 50-60-ra :)

Szóval sztem mindenképp menj el szívultrahangra, az ki fogja deríteni ha van vmi.

2009. okt. 29. 10:55
 6/6 anonim válasza:
Sziasztok😁! Itt vagytok még? Jól van mindenki? Ennyi év elteltével is remélem jól vagytok🙂. Ide keveredtem csak🙂.
aug. 12. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!