Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Légszűrőt ki lehet mosni?

Légszűrőt ki lehet mosni?

Figyelt kérdés
Bocsi, ha hülye a kérdés, légyszi ne hurrogjatok le, de tényleg nem tudom, hogy lehet-e ilyet, vagy nem tesz-e valami rosszat neki. Még nem csináltam ilyet, azért kérdezem.
2011. febr. 15. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. febr. 15. 22:23
 2/6 anonim ***** válasza:
A száraz, papírbetétes légszűrőt pontosan egyszer lehet kimosni. Húsz perccel kidobás előtt. Az olajos légszűrők viszont moshatóak, legyen szó akár régi, acélforgácsosról, akár az új, szivacsalapúról. A bennük található olajjal együtt a port is ki kell mosni belőlük (ezt régen benzinnel tettük, nem tudom, a mai szivacsok elbírják-e), majd be kell áztatni őket olajba és újra használhatóak. Főképp krosszmotorokon és endurókon használják ezt a megoldást, mert olyan porban nem győzne az ember minden egyes napra új légszűrőt venni és cserélgetni.
2011. febr. 15. 22:27
 3/6 T5- ***** válasza:

Igen, a direktszűrőket, lehet, csak utána olajozd is be.

Én szoktam az enyémet. A papírszűrőt ne nagyon mosogatsd, és ne is fújd ki kompresszorral...egyszerhasználatos.

2011. febr. 15. 22:32
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat! az enyém ilyen:

[link]

ez nem papír ha jól láttam, szóval akkor mosható...

2011. febr. 15. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd a mosást. A képen látható szűrő bizony papírszűrő, nem mosható. A mosható szűrők finom fémhálóra emlékeztetnek.
2011. febr. 15. 23:15
 6/6 A kérdező kommentje:
OK akkor mindenképp cserélnem kell. Köszi a segítségeteket! :)
2011. febr. 15. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!