Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elsősegély! Az akkumulátorsavv...

Elsősegély! Az akkumulátorsavval szennyezett bőrt le lehet mosni vízzel vagy csak fel kell itatni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 28. 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Tiszta bő vízzel lemosni, lehet szódabikarbonát is tenni a vízbe.
2011. ápr. 28. 18:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. ápr. 28. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
és most ott volt a sav a kezeden és vártad mit irnak ?? :D
2011. ápr. 28. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi úgy tanultuk jó öt éve (vagy több), hogy először felitatod, mert úgy célszerű. Ha az akkusavat vízzel támadod meg, akkor kellően sűrű lesz ahhoz, hogy csípjen, de kellően sok ahhoz, hogy folyjon mindenütt. Szóval felitatod, ahogy tudod, mert az segít, utána vízzel hígítod és lemosod egyben.
2011. ápr. 28. 19:28
 5/9 anonim ***** válasza:

én most járok elsősegélyre, szal tudom:)

nem szabad vizzel mosni, leitatod, hagyod egy picit és utána mosod le.

2011. ápr. 28. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért a dokihoz is látogass el,mert,ha csúnyán megmarta,akkor nem csak a fájdalom lesz kellemetlen.
2011. ápr. 28. 22:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Nem, nem én próbáltam ki hanem azért kérdeztem mert nekünk az oktatáson úgy tanították hogy az akkumulátorsavat vízzel nem szabad lemosni mert kén+víz égést okoz. A tételben viszont meg azt írták hogy vízzel kell lemosni. De amúgy már mind1 sikerült a vizsgám és nem ilyen tételt húztam szerencsére!
2011. ápr. 29. 13:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha még hozzá lehet fűzni valamit.akkor emlékeim szerint,kémia órán azt tanácsolta nekünk a tanár,hogyha kénsavat akarunk higítani,akkor sose a kénsavba öntsük a vízet,hanem fordítva,különben rettentően felforrhat,meg fröcsöghet...Ebből következően,szerintem biztosan az a helyes,ha letöröljük,majd lemossuk.De szerintem a szappan még segít is,mert az lúgos.
2011. ápr. 29. 22:28
 9/9 anonim válasza:
Ha vizet nem, akkor önts rá tejet. Az semlegesíti a savas kémhatást.
2011. ápr. 30. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!