Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha elkap a rendőr segédmotorra...

Ha elkap a rendőr segédmotorral úgy hogy nincs jogsim és biztosításom sincs akkor mennyi a büntetés?

Figyelt kérdés

Bukósisak van.

ha van biztosítás akkor is ugyanannyi a büntetés?

2009. febr. 11. 18:01
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat, rádumálom apámat hogy legalább biztosítást kössünk a motorra, jogsim azé nincs mert kismotorra apám nem engedi kocsi meg túl drága, de amúgy csak a faluba motorozok ahol rendört még nem láttam, tudom hogy erre nem lehet alapozni de idén már elkezdem a jogsit kocsira
2009. febr. 12. 06:20
 12/26 A kérdező kommentje:
21:32-estől kérdezem hogy segédmotort hogy vonnak ki forgalomból ha még forgalmi se kell hozzá?
2009. febr. 12. 06:28
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Tudtok érdekes dolgokat írni:) Az érvényes kötelező felelőségbiztosítás nélkül ha elkapnak az 100ezer ft-ig terjedő pénzbírság lehet. E mellé az engedély nélküli vezetés felső büntetési határa 100ezer szintén, és 12hónap eltiltás újravizsgázással! Ez a rendőr előadón múlik bent, hogy mit szab ki. De a biztosítást kösd meg, mert ha van bukó-köteleződ, akkor több az esélyed h elenged a rendőr, vagy csak figyelmeztetést kapsz
2009. febr. 12. 07:02
 14/26 anonim ***** válasza:
20%
B-s jogsival már lehet segédmotort vezetni. Mellesleg kismocin nehezen tud elkapni a rendőr? Bukósisak fejre így nem látja, h ki volt, kismocival meg könnyű eltűnni mellékutcákban, a rendőr meg így se gyalog se autóval nem tud utánad menni. Én is vezettem segédmocit jogsi nélkül, hiszen autós jogsit csak 17 után lehet letenni, motorozni előtte is motoroztam. Sosem kaptak el igaz nem is akartak. Egyik ismerőst akarták, de egy szűk utcán meglógott, utána menni nem tudtak, mert gyaloghíd volt autó nem fért át.
2009. febr. 12. 08:59
 15/26 anonim ***** válasza:
28%
Nem lehet B-vel segédmotort vezetni, úgy tudom... Jó lenne, ha valaki, aki TÉNYLEG tudja, leírná, pontosan mikor változott a rendelet.
2009. febr. 12. 09:18
 16/26 anonim ***** válasza:
28%
Annak lehet, aki a szigorítás előtt szerezte
2009. febr. 12. 10:29
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
B kategóriával lehet segédmotorkerképárt, mezőgazdasági járművet vezetni egy könnyű pótkocsival, valamint 3500kg-nál nem nehezebb autót/teherautót
2009. febr. 12. 15:02
 18/26 anonim ***** válasza:
81%

Segédmotort már tényleg nem lehet, ez dezinformáció volt-mondom előttem szólónak. Jogszabály így néz ki, ide másolom:

"A 3500 kg-ot meg nem haladó legnagyobb össztömegû gépkocsi, amelyben a vezetõ ülésén kívül legfeljebb 8 ülõhely van, valamint az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból (továbbiakban: könnyû pótkocsi) álló jármûszserelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét és az összekapcsolt jármûvek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot."

2009. febr. 12. 15:05
 19/26 anonim ***** válasza:
67%
És szerinted falun nem tudsz vele balesetet csinálni vagy elgázólni valakit?Hülyegyerek,apád hejébe úgy elvernélek hogy össze szarnád magad,kis köcsög.Hát mit gondólsz te a jogosítvány mire találták ki?Az ilyen kis nagyképű patkányok miatt van annyi baleset.
2009. febr. 12. 18:02
 20/26 anonim ***** válasza:
68%
Csak ugy szolnák hogy b kategoriás jogsival lehet segédmotort vezetni
2009. febr. 12. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!