Szerintetek egy 1.3 as régi swiftel így mennyit lehet
spórolni?
Figyelt kérdés
ha van egy 100km es táv amit havonta 10 szer megteszek és abból oda vissza 60km en 60as tábla van. Itt mindenki 90nel megy, de én betartom akkor 600km eren a kilencven helyett a 60 hoz kb 2liter benzint?
2011. febr. 1. 17:55
1/10 anonim válasza:
soha. Maximum 1 litert tudsz vele spórolni, persze ha nem visszakettő-padlógáz a 60 után.
2011. febr. 1. 18:04
2/10 anonim válasza:
Tök jó, hogy ilyeneken gondolkozol. Mostmár tudom, hogy ki az egyik, aki miatt idegbeteg vagyok, ha megyek mögötte.
2011. febr. 1. 19:03
3/10 rush69 válasza:
19 03: Idegbeteg vagy ha vki betartja előtted a sebességkorlátozást? XD
2011. febr. 1. 20:36
4/10 rush69 válasza:
A kérdezőnek pedig üzenem hogy a régi swift órája kb 10 km/h-t csal felfele!
2011. febr. 1. 20:37
5/10 anonim válasza:
Két litert esélytelen. Inkább vedd fel a forgalom ritmusát, tartsd a 90 körüli sebességet és kerüld a hirtelen gyorsításokat/nagy gázadásokat. Meg figyelj előre, ha olyan szakasz jön, ahol mindenki lassít, használd a motorféket. Apám ezeket jobban betartja mint én, amikor még ugyanazzal a kocsival jártunk ez azt jelentette, hogy neki 4,9 liter kellett a 100 km-hez, nekem 5,2.
2011. febr. 1. 22:59
6/10 anonim válasza:
Mindenképpen kevesebbet fog fogyasztani.Minél alacsonyabb fordulaton mész,annál kevesebbet fogyaszt.Mérd le az átlagfordulatot.
2011. febr. 2. 13:42
7/10 anonim válasza:
Utolsó: Akkor menjen 10 km/órával?
Van egy sebesség amikor ideális megy az autó. Van ahol ez 70, van ahol ez 170. Mert alig több üzemanyagból megy, de egyszerre sokkal többet.
2011. febr. 2. 15:04
8/10 anonim válasza:
Most komolyan.Te egy hozzáértő vagy,vagy ezt mondták neked,te pedig szentül hiszed ezt???Hallottam már én is olyat,hogy 90-nél a legkisebb a fogyasztása...Ez nem igaz.Ez nem csak sebesség függvénye,hanem inkább a fordulaté.Tudod,az a helyzet,hogy minél kevesebb üzemanyag jut a hengerekbe,annál kevesebbet fogyaszt.Ezt pedig a gázpedállal tudod szabályozni ugye.Képzeld el,hogyha 10-zel menne,akkor még kevesebbet fogyasztana...
Az pedig abszurd,hogy van olyan autó,amelyiknek 170-nél a legkedvezőbb a fogyasztása,ugyanis ott már akkor légellnállása van,hogy biztosan rengeteg energia megy el csak arra,hogy ezt legyőzze.Egyébként én láttam kísérletet ilyenre és egységnyi mennyiségű üzemanyagból alapjárati fordulaton volt képes az autó a legnagyobb távolság megtételére.Nem kell ezt bebonyolítani.
2011. febr. 2. 16:06
9/10 anonim válasza:
Az elég érdekes egy kísérlet lehetett...
2011. febr. 2. 16:30
10/10 anonim válasza:
Jé, milyen érdekes vita kezd kialakulni az ideális sebességekről. :) A Suzukinál nem tudom, a Ladáknál még adtak meg mindenféle fogyasztási görbéket, azt hiszem 86 km/h folyamatos haladási sebességnél fogyasztották a legkevesebbet az ezerötösök. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!