1 henger b*szki nem 4!!!
Am szép külső, kedvező fogasztás...telejsítmény lehetne több de nekem így is megfelelne. Mondjuk annyi pénzt sosem adnék ki rá.

egy jó négyütemű 125ös majdnem képes arra, amire egy régi kétütemű 250es Jawa. ha a 16 évesek a nagyobb és nagyobb teljesítmény hajszolásáról áradoznak, le vannak hurrogva, hogy még sok is a 15 ló. régen a 150es MZvel 40-50 éves emberek meg voltak elégedve, pedig az sem volt erősebb. ha az őseinknek elég volt a 15-20 ló, akkor egy 16 évesnek bőven az. egyébként nem olyan gyenge motor a lökettérfogatához képest. 130-cal elmegy, hátszéllel talán kicsit többet is tud. tényleg megbízható, kis fogyasztású motor. és a gyorsulása 80-100 km/h-ig szerintem meglepően jó. egy baja, hogy drága. ha megengedheted magadnak, akkor ez nem jelent gondot, de ha a választást nagyon befolyásolja a pénz, akkor egy használt CBF is megteszi eebben a kategóriában. nagyon érezhető különbségek nincsenek köztük, és a CBF is egy szeretnivaló 125-ös (kevesebb extrával, mint pl. a fordított teleszkópvilla, szerényebb fékek...), ami inkább a nyomaték és a még kisebb fogyasztás (2L) terén jeleskedik a kategóriájában.
üdv!

visszafejlődés?
én is nagyobb teljesíttményre vágytam 16 évesen, és szerintem ez természetes is, de át ne essünk a ló túloldalára. egy 16 évesnek nem elég a 130as tempó? én ritkán lépem túl ezt a sebességet, annak ellenére, hogy 600as géppel motorozok. 130-140 fölött motorral néha eléojönnek kellemetlen szituációk, tehát veszélyes. te ha egy apa lennél, szerintem a fiadnak inkább vennél egy YZF-R125öst, mint egy RS-t, vagy Mitot. nekem is tettszenek ezek a kétütemű gépek, gyorsabbak és robbanékonyabbak is, mint a négyüteműek. de a célközönség a 16 évesek, amely korban a legtöbben felelőtlenek (tisztelet a kivételnek!). arra, hogy tudja valaki élvezni a motorozást, szerintem ebben a korban elég a négyütemű 125-ös. az 50es robogók után megváltás.
üdv!

félreértettél. 2 literes átlagfogyasztása van a CBF 125-nek (2,5 fölé nekem még nem ment). a végsebessége nem 130 km/h. 115 körül van az enyémnek a vége.
YZF-R 125 nem az én tulajdonomban van, de volt alkalmam kicsit elszórakozni a géppel. az ment alattam 130at (a Yamaha, nem a CBF). a fogyasztásáról meg nincs saját tapasztalatom, azért nem írtam konkrét számot. a tulaj állítása szerint max 4-4,5 liter. röviden:
Yamaha: 130 körüli végsebesség, és 3-4,5literes fogyasztás
Honda: valamivel 110 fölötti végsebesség, és 1,8-2,5literes fogyasztás.
remélem összeállt a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!