Ha autó akkor Dízel vagy Benzin? Indokot is kérnék! Új autóra gondolok.
Benzines, mégpedig ezekért:
Megbízhatóbb, nem kerreg, olcsóbb, sokáig kéne vele járni mire megtérülne.
Egy dízel fogyaszt 6-7 litert, egy benzines meg 7-8at. És a fogyasztáson kívül semmiben sem jobbak a dízelek. Ez pedig nagyon kevés fogyasztáskülönbség. Ráadásul minden szerviz drágább.
Új autóból csak dízelt vennék.
Az újaknak már szigetelve van a hangok ellen a motortere, úgyhogy nem hangosabb, mint a benzines. Kevesebbet fogyaszt általában mint egy ugyanolyan benzines, a dízel valamivel olcsóbb is.
Egy új autónál szervizelési díjról nemigen lehet beszélni, mivel ha meghibásodik, azt a garancia időn belül a gyártó köteles javítani.
Ezen kívül a dízel motorok, néhány gyártónál erősebbek általában mint a benzinesek.
Na most döntsd el te, melyiket választod. :)
Most kb ugyanannyiba kerül a benzin és a dízel... (holtankoljak.hu)
Most egy 7 éves opel astrám 1.4 van, 7 év alatt semmit sem kellett vele csinálni! Jó nem sportkocsi, de a családinak nem rossz...
Új Opel Astra Classic III:
Benzines:
A 1.6 XER, 85 kW / 115 LE, 5-sebességes manuális
155-158 6,5-6,6
4 015 000 Ft
Dízel:
A 1.7 DTR, 92 kW / 125 LE, 6-sebességes manuális
135-139 5,1-5,3
4 867 000 Ft
10 LE különbség mellé 800.000 Ft, nekem évi 10.000 km el nem térül meg, én a benzineset venném!
Az kötelező szerviz garancia mellett olcsóbb a benzinesnél: pl olajcsere
Én mindenképpen dizelt vennék! Aki azt mondja nem megbízható, valószínűleg még a pdtdi vagy annál is régebbiekre gondol... Ezek a dizel motorok nem halnak meg 300e km nél, mint a benzinesek. Egy jó dizel akár 1m km is megy, ha karban tartják!
Olcsóbb dizel, erősebb, és imádom a hangját :)
Lehet hogy a maiak már nem mennek 1 m km, de szerintem még mindig tovább mennek, mint a benzinesek!
A motor hangja egyén függő, valaki szereti valaki nem!
Aki sokat utazik, autópályán megy egyértelműen dizelt vegyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!