Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlotok nekem?...

Milyen autót ajánlotok nekem? Bővebben lent

Figyelt kérdés

heló mindenki

na szóval én 1 20 éves srác volnék és keresem első autómat :)

természetesen használt autóba gondolkodok

kicsi sportos 3 ajtós autó relatíve erős motorral

legjobban 1 honda crx tetszene de már a 20-as éveiket tapossák :/

és félek sok lenne rajta a javítani való a korából adódóan

viszont a formája nagyon bejön

kb 600-800 ezer Ft ig gondolkodok

azt is jó volna tudni pl az alkatrészek mennyibe kerülnek mert használt autó...

szóval ti milyen típust ajánlotok?

2011. jan. 18. 16:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Először tanulj valami kisebb, erőtlenebb autón, és ha azt már kordában tudod tartani, akkor keress ilyen komolyabb autót. Én is sokszor igyekszem figyelni rá hogy ne nyomjam neki, de néha azért elkap a hév.... Ez főleg kanyaroknál gond, mert ha nem jól méred fel az ívet, akkor bizony para van.... "

amúgy teljesen igazad van...

nem azt mondom hogy heeej de rutinos vagyok (mert mindig van hova fejlődni) de szerencsére érzem az autót, elég sokat vezetek hosszabb utakat is

és mivel hegyes dombos vidéken lakunk így szerpentineken is

most faterék 100 lovas családi autóját használom szerencsére baleset mentesen kop kop

nem mondom volt 1-2 necces élményem még a teljesen friss jogsival :-)

szerintem azért most már tudom a határokat szándékosan nem keresem a bajt :)

viszont hosszabb utakon a + lóerő néha élet mentő előzésnél

nem tudom mennyire ismeritek a helyet

Győr után vége a díjmentes autópályának, le jössz és Győr Csorna között van 1 főút elég nagy forgalommal

na ott mindig kifogsz 1-2 olyan egyént aki feltartja a forgalmat mert neki áll 80 al 85 el menni (holott az átlag forgalom 100 körül megy) és persze az istennek se tudod megelőzni mert jönnek ugye szembe... na most ha van 1 rövid szünet akkor meg azért mert nem gyorsul elég gyorsan a kocsid :s annál bosszantóbb nincs

én meg sajnálom azt csinálni az autóval hogy vissza 3-masba fordulat 6ezer berántod 4-esbe leugrassz a kuplungról vissza padlógáz

pedig pontosan ezt csináltam most vasárnap, ez nem tesz jót a kocsinak ugye családi nem erre van kitalálva

és ez mind azok miatt van akik nem képesek tartani a 95 100 110 es utazót mint ahogy a forgalom ...

2011. jan. 18. 20:33
 12/21 anonim ***** válasza:
ford orion 1.6 efi motoros sztem neked pont jó lenne megy mint állat a biztosítás kb 3500 ft mindjárt linkelek egyet
2011. jan. 18. 20:34
 13/21 anonim ***** válasza:

95 100 110 utazó...

A megengedett sebesség 90. Plusz engednek egy keveset így 104-105 km/h Nem mehet mindenki úgy mint a meszes. Az utazó sebességnek 90- nek kellene lenni. Bár én se annyival szoktam menni.

2011. jan. 18. 21:00
 14/21 A kérdező kommentje:

"A megengedett sebesség 90. Plusz engednek egy keveset így 104-105 km/h Nem mehet mindenki úgy mint a meszes. Az utazó sebességnek 90- nek kellene lenni. Bár én se annyival szoktam menni."

de ne is menjen 90 alatt ha a látási, út, időjárási, viszonyok ezt nem indokolják

nem vagyok a féktelen száguldozás híve nem kell félre érteni

de 100 körül nyugodtan lehet menni

2011. jan. 18. 21:37
 15/21 anonim ***** válasza:

21:00 vagyok

De sok olyan ember van aki még a 90 km/h-át sem érzi biztonságosnak az utakon. Ez két dolog miatt van. Rossz az út és sokak által szeretett suzuki egy instabil sz@r.

2011. jan. 19. 20:41
 16/21 A kérdező kommentje:

"De sok olyan ember van aki még a 90 km/h-át sem érzi biztonságosnak az utakon. Ez két dolog miatt van. Rossz az út és sokak által szeretett suzuki egy instabil sz@r."

nyilván ahol rossz az út én se megyek gyorsan... írtam is ahol az útviszonyok jók és megengedik :-)

2011. jan. 20. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:

az "először tanulj valami kisebb autón" vagyok.

Szóval itt nem feltétlenül arról van szó hogy keresed a bajt, hanem arról is, hogy még (hiába vezetsz sokat) nincs rutinod. Én pl. ezért nem előzök, mert tudom azt, hogy még nincs akkora rutinom, hogy bevállaljak ilyesmiket. Elvileg rutinosnak olyan 10-20e km felett nevezhető valaki, bár még ez is olyan, hogy azért nem profi kategória, csak elmondhatja magáról, hogy rutinosabb.

Szóval ettől én még nagyon messze vagyok, így inkább jobb félni mint megijedni taktikát követek és nem előzgetek.

A vészhelyzetek kivédéséhez kell a rutin, de legalábbis nem árt, és ügye tudjuk hogy a seb.-el négyzetesen arányban van a fékút, stb...

Egyébként sztem a 90-es úton a 80-85 simán belefér. Akkor van baj, ha mondjuk 60-al döcögnek. Múltkor sajna én is lassabban mentem, mert folyt a kocsiból az olaj és nem mertem húzatni neki, biztos ami biztos. 80 körül azért tartottam stabilan, bár aki 120-al akar menni, annak ez lassú. De attól még a szabály 90-et ír, az már más kérdés hogy sokan erről nem vesznek tudomást.

Egyébként az "időjárási viszonyoknak megfelelő" fogalom is mást takar egyes autókban. Egy könnyű autót ugyanis (pl suzi) már lassabb sebességnél is úgy mozgat a szél hogy öröm nézni, míg egy nagyobb családi verdába meg sem érzed, egyrészt mert nagyobb, nehezebb, másrészt mert a futóműve elbírja sokkal jobban mint a suzié.

2011. jan. 20. 18:20
 18/21 A kérdező kommentje:

hát 18:20 1 biztos több olyan megfontolt sofőr kéne mint te pl :)

előzésnél én akkor vagyok idézőjelben "gondba" ha látok 2 világító pontot a távolba (tehet jön szembe autó)

nos akkor még vacillálok na belefér még vagy necces lenne az előzés ...

nyilván minél többet vezet az ember annál jobban fogja érezni

ilyen családi autóknál meg persze nem 5 ösbe állunk neki előzni 90 nél vagy az alatt

vagyis ha van 1 belátható hosszú egyenes és nem jön senki akkor esetleg lendületből mehet

de amúgy vissza kell pakolni 4 esbe néha 3 masba de ott nem végig állni a gázon, 6 e fölött azért kezd elfogyni a kráft (ugye családi autó)

szóval kb ha már mellette vagy a másik kocsi mellett berakod 4 esbe és ha jól váltasz eltalálod a fordulatot akkor egész jól gyorsulsz és hamar meg van az előzés

persze azért nem azt mondom hogy így kell mindig ... a kocsinak biztos nem használ

csak ha muszáj és van forgalom nincs idő a lassú előzésre neked meg menni kell

de hogy vissza kanyarodjunk a kérdésemhez

lehet hogy egy 2.0 vektrát veszek

[link]

ez pl 180 ezer ért van

ez nem sportos hanem túra autó inkább

szerintem nekem jó lesz :-)

2011. jan. 21. 16:49
 19/21 A kérdező kommentje:

ez meg kb 300 ezer ér és ránézésre szép állapotba van

[link]

még napfénytető is van :)

2011. jan. 21. 16:53
 20/21 anonim ***** válasza:

En is most vettem, szinten elso auto, egy Peugeot 306, tetszik, csak persze meg nemigen merem vezetni, rutintalan leven... szoval en egy totymorgos vagyok egyelore, de azert igyekszem amint lehet takarodni jobbra hogy le tudjanak elozni ))

Kaptam mar dudat parszor, de nem oltem meg meg senkit... bar elofordult hogy huztam kicsit az oldalan, stb.. bele kell jonni

2011. jan. 22. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!