Amikor letekerem a tanksapkát, hallhatóan nagyot szisszen az üzemanyagtank. Ez normális?
Gondolom nem az, hiszen sztem így erölködik az üzemanyagszivattyú, amikor szívná a benzint, de szeretném ha vki hozzáértő esetleg megerősítene ebben, esetleg tanácsot adna, hogy ha ez baj, akkor hogyan háríthatnám el.
Köszönöm előre is!
Ez teljesen normális, nyomáskiegyenlítődés.
Miért erőlködne a szivattyú? Ráadott gyújtással tankolsz?
Leveszem a gyújtást tankoláskor.
Csak arra gondoltam, hogy ha szisszen, akkor az azt jelenti, hogy "vákum" képződik a tankban, amikor az üzemanyagot kiszívja belőle a szivattyú, és ha nem tud levegő menni a helyére, akkor nehezen tudja csak szívni a szivattyú. Remélem érthető voltam. :)
Arra még nem gondoltál hogy lehet nyomás is nem csak vákum?
Amúgy meg ha ennyire zavar akkor naponta vedd le a sapkát.
de gondoltam a túlnyomásra is, de az nemtom, hogy mitől lehetne...
esetleg felmelegedés miatt kitágul a benzin, de ez kizárva... se napsütés, se melegebb, mint tankoláskor...
17:25:
én is erre gondolok, de gondolom normális esetbe jutnia kellene levegőnek a tankba, hogy ne képződjön vákuum... nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!