Az üzemanyagtank valójában mekkora?
Figyelt kérdés
Az én autóm tankja papír szerint 50 literes. De ez akkor 50 liter ha leakad a pisztoly tankoláskor, vagy a tank térfogata 50 liter és a csőben a tanksapkáig még pluszban elfér úgy 3-4 liter, tehát valójában 53-54 literes.2010. dec. 10. 08:23
1/12 anonim válasza:
a tank nagyábol 50l es de ottis van még vagy 5l tartalék plussz a csőis. Nekem b6 passatom van papiron az 60l es egyszer sikerült megállítani(szárazra itatni a tankot) és 69l ert tankoltam bele habzásmentesig. nem szándékosan üritettem ki de gondoltam akor már nézzük mennyi fér bele...kutas nézett is mit szerencsétlenkedek fél orűn át de azt akartam ne habzodjon
2/12 anonim válasza:
Azert ne higyjük azt 100% el, amit a kuton a szämlälo mutat!!!! Ez a legfontosabb.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én úgy tudtam, hogy a kutakon hitelesített mérőórák vannak. Akkor ezek szerint csalhatnak a kiadott mennyiséggel?
2010. dec. 10. 09:20
4/12 anonim válasza:
tökéletes pontosság nem létezik vagy nagyon drága. midnenhol valamilyen tűrésel dolgoznak azt nemtudom h mérőora mennyit csalhat. de persze ugyanez igaz a tankra is h azt mongyuk 50l+-10%al csinálják
5/12 anonim válasza:
Papiron minden hiteles! Egyszer probekepp csinäld meg a következöt: ne a tankba, hanem kannäba tankolj. Elötte merd el otthon PONOTSAN az ürtartalmät (egyszerüen töltsed fel 1-2L-es palackokbol vizzel.) Majd jelöld meg az ältalad "hitelesitett" szintet. Ezutän tankolj egy kutnäl, es csodälkozz a különbsegen.
6/12 anonim válasza:
a te esetedben az 50L csak névleges! és benzinkutnál tényleg nem vmi hiteles, saját tapasztalat meg itt nálunk MOL kut van és dolgozik ott egy rokon és ő is mondta h állandoan csal a mérő és igy egy nap akár több 10L- is összejöhet pluszba nekik amit aztán szépen elosztanak egymás között. Ez (m!)agyarország!
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. A próbát meg fogom csinálni.
2010. dec. 10. 12:32
8/12 bp1985 válasza:
A skodások voltak felháborodva egy időbe, hogy az 50 literes tankba 53-54 litert tankolnak nekik. Aztán a sokadik után a Skoda kiadott egy közleményt, amit sok kútra ki is raktak, hogy nem csal a kút, hanem valóban több a tank valamennyivel, mint a könyvbe leírt.
9/12 anonim válasza:
Majd mindnkepp ertesits az eredmenyröl!
10/12 anonim válasza:
Az autó üzemanyag tankját ne csak egy teknőnek képzeljétek el. Ekkora mennyiségű folyadéknak már komoly hőtágulási együtthatója van, hiszen akár 30°C különbség is lehet a tankoláskor "teletöltésnél" és a rákövetkezendő napban.
Így az autók rendelkeznek úgynevezett "túltöltési vagy túlfolyási" tartállyal ami azt hivatott meggátolni, hogy az üzemanyag kifollyon onnan ahol bejött. Ez a tartály a VW autókban szabvány méretű, tehát a Polohoz és a Passathoz is ugyanakkora tartozik. A miénkben a túltöltési tartály 8 liter.
Minden autónak más a tartálymérete\tűrése. Fordokban pl kisebb 2-3 literes tartályok vannak. Többi autómárkáról nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!