Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet üzemanyagtakaréko...

Hogyan lehet üzemanyagtakarékosan vezetni?

Figyelt kérdés
Nem az egyszerű és ésszerű megoldások érdekelnek,hanem inkább vezetétechnikai megooldások.Köszönöm!
2011. jan. 15. 18:01
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
A V power 95 tényleg jó, én is mindig azt tankolok, kicsit sz@rul esik kiadni már most 390 ft-t egy liter benzinért, de tényleg jobb vele a fogyasztás. Megéri
2011. jan. 15. 22:30
 22/37 anonim ***** válasza:

ez egyszerű:

beülsz a kocsiba, tekergeted a kormányt de nem indítod be a motort! ennyi :)

2011. jan. 16. 11:01
 23/37 A kérdező kommentje:
Igen:DÉn is örömmel fogadtam,hogy egész este egy decit sem fogyasztott az autóm:D
2011. jan. 16. 12:13
 24/37 anonim ***** válasza:
vayg felköltözöl egy hegyre pl lent a völgyben a falu és legurulsz. visszafel autómentő amit fizetsz, de 1 csöpp benzined se fogy el :P
2011. jan. 16. 15:10
 25/37 A kérdező kommentje:

Ha valaki esetleg tud érdemleges infót is,kérem írja ide!:D

Köszönöm!

2011. jan. 16. 20:53
 26/37 anonim ***** válasza:
Ne tölts bele benzint, akkor elhiheted neked, hogy keveset fog fogyasztani, de ha haladni is akarsz, arra is van megoldás: TOLD!!
2011. jan. 17. 16:33
 27/37 A kérdező kommentje:
Tudod mit?Akkor inkább árbócot szerelek a kocsi tetejére meg felhúzok rá egy vitorlát.Jobb,ha nem tankolok,mert akkor könnyebb.
2011. jan. 17. 19:20
 28/37 anonim ***** válasza:

elvileg akkor fogyaszt a legkevesebbet a kocsi, ha tudsz tartani egy tempót gyorsítások nélkül. A tempótartás nagyon fontos, ez a nyitja az egésznek. A legtöbb energia a kocsi megmozdításához kell. Ezért én azt szoktam hogyha látom előre hogy a lámpa piros lesz, már jó előre elkezdek visszakapcsolgatni, motorfékezgetni, esetleg üresbe ki, ráfékezni (ugyan üresbe többet eszik és nem illik üresbe gurulni, de ha így jön ki a repülőrajt, akkor jobban járok...).

Igyekszem úgy sakkozni, hogy ne kelljen megállni, hanem 2-esből, repülőrajtból tudjak indulni. Ügyes sávváltásokkal megoldható adott seb.-en tempótartás. Sajnos nem mindig a belső sáv az, ami tartja a seb.-t, néha a jobb szélsőn nyugisabban lehet haladni mint a belsőn. Ha ezt felismered érdemes rögtön sávot váltani.

Útvonal tervezése. Keress rá a neten, sok hasznos tanács van.

2011. jan. 18. 20:04
 29/37 A kérdező kommentje:
Akkor mi rokonlelkek vagyunk:)Bizonyára Te is élvezed azt a szitut,amikor a nagy batárral tolja neki az ideges gazdag.Előzget,sávot váltogat,de a lámpánál szinte mindig sikerül elhaladnod mellette.A belső sáv azért nem jó,mert sokan azt hiszik,hogy ott gyorsabb.Aztán annyian akarnak gyorsabban haladni,meg kanyarodni,hogy,mint a mexikói hullám,végigsöpör rajtuk a "féklámpa áradat":D.Nekem egyszer volt szerencsém egy bunkóhoz,aki a porsche terepjárójával harcolt velem.Ahol tudott előzött.Én szigorúan 50-40 között hajtottam,mert így lovagoltam meg a zöld hullámot.15 km után tudott elhúzni előlem,mert négysávos lett az út.Szerintem a győzelmét megörökítették fényképen is,mert azon a szakaszon éppen trafiztak.És ez nem kamu:D
2011. jan. 18. 23:32
 30/37 anonim ***** válasza:

ucsó válaszoló vok. Ja a belső valóban sokszor zsúfolt, de amt igazán nem értek, hogy néha látszólag minden ok miatt mindenki elkezd fékezgetni, holott a lámpa még messze.... Na attól meg tudok őrülni. A jobb szélsővel meg a jobbra kanyarodókkal, leállókkal van a baj, azok miatt nem lehet haladni... :)

Egyébként ja az valóban mókás amikor a repülőrajt és a kevsebb kocsi miatt a jobb szélsőben elhúzok mellette a kőkemény 55 LE-s csoda járgányommal :)

2011. jan. 20. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!