Hogyan lehet automata váltós autót gazdaságosabban vezetni?
Figyelt kérdés
Pl. melyik fogyaszt kevesebbet, normál v. téli üzemmód? Mikor érdemes átkapcsolni? Egyéb trükkök?2011. okt. 16. 11:21
1/7 anonim válasza:
Úgy, hogy eladod, megtanulsz váltani, és veszel egy kézi váltós autót.
2/7 anonim válasza:
A rutin a leglényegesebb,a defenzív vezetéstechnika elsajátítása.
Óvatos gázadások.
Ne fékezz "állóra" (lehetőségekhez mérten) hiszen guruló autót könnyebb mozgásba lendíteni,kevesebb erő tehát áttétélesen kisebb mennyiségű üzemanyag fogy ezáltal.
Ne járasd a légkondit télen,ne tégy fel extra széles gumikat etc.
Óvatoskodva akár egy ötezres motor is 10 liter körül tartható.
Sok kicsi sokra megy!
3/7 anonim válasza:
Első!
Te aztán k.rva jó fej vagy! Most ilyenkor jópofának hiszed magad vagy mi? Miért kell az ilyeneknek egyáltalán erre az oldalra járni? Miből gondolod, hogy nem tud váltani?
4/7 anonim válasza:
Én a Winter programot csak jégen és hóban szoktam kapcsolni, ha már le van takarítvan az út, normál programmal járok.
5/7 anonim válasza:
Felejtsd el a féket, az a legjobb spórolás.
6/7 anonim válasza:
Téli progit csak havas jeges úton használd, megkönnyíti az elindulást, de fogyasztást nem csökkent. Nem tudom milyen fajta mennyi idős váltó ez mert rengetegféle van , de hagyományost lehet ösztökélni a felváltásra ,ha pl egyenletes 50nél még nem a legmagasabb fokozatban van akkor kicsit visszaejted a gázt aztán kicsit lenyomod, ettől fel szokott váltani ha addig nem tette .És ettől csökken a fogyasztás.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönet minden hasznos tanácsért!
2011. okt. 17. 10:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!