Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet üzemanyagtakaréko...

Hogyan lehet üzemanyagtakarékosan vezetni?

Figyelt kérdés
Nem az egyszerű és ésszerű megoldások érdekelnek,hanem inkább vezetétechnikai megooldások.Köszönöm!
2011. jan. 15. 18:01
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Én nem laikus embereket kérdeztem.Aki nem ért hozzá,ne válaszoljon.
2011. jan. 15. 18:43
 12/37 anonim ***** válasza:
Ezt most kinek írtad?
2011. jan. 15. 18:44
 13/37 A kérdező kommentje:
Aki annak tartja magát,nem válaszoljon.Meg dühöngőt sem akarok rendezni,szeretnék jobban tudni vezetni,ezért kérdeztem.
2011. jan. 15. 18:51
 14/37 anonim ***** válasza:
Én (városon kívül, vagy ahol nyíltabb az út) kicsit felgyorsítok majd hagyom gurulni de mielőtt annyira lelassulnék, hogy gazdaságtalanul tudnék újra lendületet venni adok egy újabb gázfröccsöt, ez főleg ott használható ahol az út vagy sík, vagy lejtős. Üresbe nem szoktam kivenni, egyrészt biztonsági okokból, másrészt hadd menjen tolóüzemben a kocsi, üresben, alapjáraton többet fogyasztana.
2011. jan. 15. 19:12
 15/37 A kérdező kommentje:
Üresben nem szabad gurulni az autóval.Motorfékezni kell,mert akkor 0 a fogyasztása az autónak.Én lejtőn egygyel feljebb kapcsolok,mert akkor nem is lassulok,de nem is fogyaszt.A tempós kanyarodásról pedig anyyit,hogy a 60 LE-mel,szinte mindig utolérem a streetfightereket a kanyarban.Néha még lassítanom is kell miattuk.
2011. jan. 15. 19:18
 16/37 anonim ***** válasza:

Ha van egy átlagtempó pl. egy hosszú falun át ahol csak 1 lámpa van (felénk ilyen Hort) ott én 5ösbe 50el 1200-s fordulaton elmegyek és szerintem gazdaságosabb mint 4esbe.

Ha tartani akarok egy bizonyos sebességet, lehető legmagasabb fokozatba kapcsolok (20-nál nem 5ösbe kell érteni), csak ennek az a hátránya hogy nem tudsz gyorsítani, mert ahhoz vissza kell váltani, és a motor se szeretné.

Próbálj mindig egy tempót menni, ne gyorsítás lassítás váltakozása legyen.

2011. jan. 15. 19:19
 17/37 anonim ***** válasza:

"Én (városon kívül, vagy ahol nyíltabb az út) kicsit felgyorsítok majd hagyom gurulni de mielőtt annyira lelassulnék, hogy gazdaságtalanul tudnék újra lendületet venni adok egy újabb gázfröccsöt"

Hát ez egy nagyon rossz módszer. A tranziensek elkerüléséről hallottál már?

2011. jan. 15. 19:36
 18/37 anonim ***** válasza:
Tapasztald ki, mert nem mindegy hogy érzed mi jó az autónak. Azt is leírhattad volna amúgy milyen autód van. Tapasztaltan a megvásárolt kis diesel autóm fogyasztása legalább 0,5 litert csökkent 100km-en ahogy ráéreztem. Amiket írnak, hogy ne is túlpörgetni, nem is úgy közlekedni hogy rángasson, hamarabb lehessen váltani, és motorféken sem fogyaszt az igaz:) Gyakorolni kell. Ha kreaktívan vezeted csökkenni fog a fogyasztás.
2011. jan. 15. 19:46
 19/37 A kérdező kommentje:
1.4-es karbis astrám van.Így is elmegyek majd 750 km-t vele egy tankkal,de szeretném még ezt növelni,mert biztosan lehet még.Szeretném tudni azt,amit még nem tudok.
2011. jan. 15. 20:07
 20/37 A kérdező kommentje:
Viszont ajánlanám a "V-póóóówer 95"-öt.Drágább,de lehet,hogy fogyasztás viszonylatában olcsóbbra jön ki.Most tankoltam először,de nem nagyon akar dőlni a szintjelző.
2011. jan. 15. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!