Mennyire nézik műszakin a kéziféket?
A fék hibáit szigorúan veszik. Bár itt "csak" a kéziféked gyenge,de könnyen lehet hogy emiatt nem engedik át a vizsgán.
Először is feszítenék a kézifék bowdenén ehhez a kocsi közepén kell alá feküdni, és húzni egy 10(?) 13-as(?) anyán 1-2 menetet.Valószínűleg ez a bowden túl laza. Ez az anya sokszor 2 db ,amik egymásnak vannak meghúzva egy menetes száron hogy ne tudjon elforogni/elállítódni,így először a 2 anyát széjjelebb kell lazítani egymástól hogy állítható legyen.
Gyakran full rozsda az egész feszítő mechanizmus lévén állandóan éri a nedvesség,sós latyak,és rendesen rá van rohadva az anya a menetes állító száron.
Én azt tanácsolom hogy dobjál rá egy kis pénzt hogy tutira átmenjen, ha tényleg minden alkalommal beragad.
Én amikor a fékpadon voltam megvizsgálták a kéziféket, és 40%-os eltérés volt a kettő közt és ezért már nem engednék át. De orral felfelé és, és orral lefelé is megfogja a másfél tonnás autót egy templom domboldalán (igen, ott próbáltam ki) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!