1.4 98 LE 16v renault thalia-bol hogyan lehetne kihozni a legalacsonyabb fogyasztast?
(ha tolod az autót akkor csökken az átlagfogyasztás, mivel távot teszel meg fogyasztás nélkül-->felesleges volt lef@szolnod)
Node!
mindenki különböző hókuszpókuszra esküszik, hogy mikor mennyivel kevesebb üzemanyagot használt el.
Általánosságban azonban elmondható:
motorfék periódus alatt a fogyasztás 0 így javasolt a lehető legtöbbet motorfékkel fékezni (ami kinyírja a kuplungot, kinyomócsapágyat előbb utóbb)
az egyenletes sebesség (gyorsítások kerülése) szintén remek megoldás.
Amit ÉN tanácsolok neked, hogy próbáld meg a leheletfinom vezetést, mindent szép finoman, mondhatni óvatosan, ahol lehet 30, ahol muszáj ott 50. Igazából ha ALÁSZÁLLSZ a sebességhatároknak már csökkenteni tudod a fogyasztást. Ez nem csak városban érvényes.
Másfelől viszont.
Az idő pénz, tehát attól még, hogy az autód 5 decivel kevesebbet eszik 100 kmen nem biztos hogy TÉNYLEGESEN spóroltál.
Amennyiben "csökkenteni" akarod tankolási költségeidet próbáld ki 1/2 etanol-benzin keverékkel.
motorfék periódus alatt a fogyasztás 0 így javasolt a lehető legtöbbet motorfékkel fékezni (ami kinyírja a kuplungot, kinyomócsapágyat előbb utóbb)
?????
Én ezt nem is hallottam még.
Először is ne használj etanolt, különösen átalakítás nélkül mert ez az anyag elég agresszív tulajdonsággal bír és szétmarja a gumit, műanyagot és nyilván nem szeretnéd ha a megspórolt pénzt különböző csövek tömítések cseréjére költenéd.(ez az autószerelő rokonom tapasztalata)
Ha a fogyasztást csökkenteni szeretnéd a következő dolgokra kell odafigyelni ami hosszútávon kifizetődő lesz:
-Motorolaj 8-10 ezer kilométerenkénti cseréje
-Kíméletes vezetés: 2500-3 ezernél tovább ne pörgesd majd igyekezz egyenletes sebességgel haladni. Ide beletartozik az is hogy nem nyomom a gázt mint az állatok amikor azt látom, hogy piros a lámpa hanem szépen lassítok adott esetben visszakapcsolok és ezzel nemcsak mozgásban marad az autó hanem a fékeid se fogynak majd olyan gyorsan.
-Ne vegyél olcsó benzint
Nagyjából ennyi.
Dr Mike
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!