Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Másnak is zavaró éjjel, ha...

Másnak is zavaró éjjel, ha vezetni a sötétben?

Figyelt kérdés

Nekem zavaró, mikor főleg lakott területen kívűl vezetek, és sokáig sötét van, és jönnek szemben, és zavaró a világítás.

Csak nekem az?

Ha sötétítem az üveget, kevésbé lesz zavaró:

2010. dec. 22. 18:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Zavaró tud lenni ha reflektorral jönnek szembe.

Nekem friss a jogsim (3hetes), de nagyon sokat vezettem sötétbe, mert oktatáson is esetek 80%-ban reggel 6tól vezettem, amikor még sötét van.

Nézd az út jobb szélét és ne a másik kocsit bámuld, úgy nem vakít el annyira!

17/F

2010. dec. 22. 19:00
 2/17 anonim ***** válasza:
Az az igazán zavaró ha azzal a baszott xenonnal jönnek! Ilyenkor amúgy sokat számít hogy mennyire tiszta a szélvédő még belülről is!
2010. dec. 22. 19:02
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem zavaró. Bár amúgy se látok túl sokat xddd
2010. dec. 22. 19:05
 4/17 anonim ***** válasza:

szia!

Probáld meg úgy beállítani az üllést hogy ne pont a szemedet villágtsa. :-) Am. arra aki refivel jőn, arra az a megoldásom, hogy nekem a reflektrom, iszonyatosan erős fényű... és pont a másik szemébe villágit... villantok 2-3mat mindenki letudja kapcsolni a refit:P

2010. dec. 22. 19:25
 5/17 anonim ***** válasza:
Engem sosem zavart, sőt inkább mondtam, hogy később induljunk, mert kimondottan élvezem az esti vezetést. Nem zavar a szembe jövő forgalom, mondjuk lehet azért, mert magas autót vezetek ( Fiat Ducato Maxi ). Egyébként nekem mindig azt mondták, hogy nézzem az út szélét, ameddig nagyon vakít.
2010. dec. 22. 19:38
 6/17 anonim ***** válasza:
Igazság szerint, ha belenézel a fényszórójába, akkor vakít el. Legjobb, ha elnézel a fényszórója mellett, akkor nem vakít el.
2010. dec. 22. 19:53
 7/17 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. Az utat nézem, csak amikor megyek vagy 10 percig nem jön szemből semmi kint a pusztában, és akkor jönnek, akkor olyan zavaró.

Ha föliáztatom az üveget, sötéttel, akkor kevésbé fog majd zavaró lenni az erős fény?

2010. dec. 22. 20:06
 8/17 anonim ***** válasza:
Egyszer láttam valahol színtelen (vagy sárga ?) polárszűrös lencséjű "napszemüveget" éjszakai vezetéshez, és azt írták róla, hogy egy ponttá zsugorítja a szembejövő refijét. Bocs, már nem emlékszem hol láttam, uh. Goo gle! :(
2010. dec. 22. 20:08
 9/17 anonim ***** válasza:
ha reflektorral jönnek, villants rájuk, és leveszik tompítottra. Lefóliázni nem szabad. Egyrészt rosszabbul látsz, másrészt megbüntetnek.
2010. dec. 22. 20:30
 10/17 anonim ***** válasza:

Hehe, eszembe jut egy sztori.. Egyszer mentem valahova, mögöttem meg egy kamion, aki engem ugyan nem akart megelőzni, mentünk rendes tempóban. De ha valaki szemben jött refivel, nem én villogtam neki, hanem a kamion... :D

Amúgy én szeretek éjjel! vezetni, de csak ha nem esik az eső. A vizes út sötétben nagyon utálatos.

2010. dec. 22. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!