Benzin kontra dizel. Vélemények mellette és ellene?
Nem azért mondom de számtalanszor megkérdezték... Ott a kereső oldalt, keress rá...
Ízlések és pofonok, én a dízelre szavazok, más meg mást szeret...
Hát én (lőjetek le) dízelpárti vagyok, volt már benzinesem 3 kocsi (VW,Seat,Skoda) 1.3-1.8-ig nem annyira szerettem mert sokat fogyasztottak sok baj volt velük, 2000cm3-felüli benzinesbe nem mertem benevezni mert megette volna az életemet! Az 1.8 benzines is elég karcsú volt 10-12 litert simán bevágott vegyes használatban!
Most dízel van 2.5 TDi 2 éve van meg egyszerűen az olaj, vezérműszíjcserén kívül semmi baja nem volt, gyönyörűen gyorsul, autópályán simán felveszi a forgalom sebességét, 9 liter körül fogyaszt de úgy érzem megérdemli ezt a mennyiséget 270 forintos gázolajat öntök bele még egyszer sem hagyott cserben, kint -17 fokban izzít nyom egy füstfelhőt és akár 1000 kilométert is elmegy egy s.ggel!
(Audi A6/100)
Tényleg rengeteg elemzés van, miért nem döntöd el magad, miközben a kérdésben semmit nem jelöltél meg?
Kisebb vagy nagyobb kocsi, városi vagy országúti használat?
Kényelmi ill. gazdasági szempontok..
Én: kisebb kocsi, csak városi használat, évi max. 12000km, ezért benzin.
De aki előttem szólt, annak is igaza van, másképp, másra használja!
Benzines:
Városba, rövidebb távra, illetve ha ritkán mész hosszab távra, és ha a gyorsulás számít akkor a benzines a jó választás. Az a probléma vele hogy hamarabb megy tönkre, többet fogyaszt.
Diesel:
ha rendszeresen hosszú távokat teszel meg, kevesebbet fogyaszt, nem pörög annyira a motor, tovább bírja. A probléma hogyha az egyszer tönkremegy a motorja, akkor a gatyád is rámehet, mert nagyon drága javítatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!