Vélemények a "100w-os xenon hatású izzóról"?
Nekem kínálták autósboltban, megköszöntem, de tudtam élni nélküle.
Pár héttel később egy erősen bemattult foncsorú autóban találkoztam vele. Sok értelme nincs, mert a nagy teljesítmény szanaszéjjel égeti a tükröt, a csatlakozót és jó esetben a kapcsolót is. A ficsúr kék szín pedig akkor is zavaró, ha a fényszóró véletlenül mégis be van állítva és nem össze-vissza világít.
Léteznek nagyon jól használható emelt fényerejű 55 W-os halogénizzók (gondolom, valamelyik 55 W-os, mondjuk H 1 vagy H 7 helyére szeretnéd beszerelni), ezek élettartama rövidebb, mint a hagyományos társaiknak, de egy jó gyártó termékét választ
A fene, közel vannak a gombok...
Szóval egy jó gyártó termékét választva nagyobb fényerő mellett is bírja addig, mint a gagyi tuningizzó, csak látni is lehet vele. Ezen sokat segít a fényszóró tisztántartása (néha van, hogy belülről sem tiszta) és beállítása.
(persze ez a megoldás nem adja vissza a xenon kék fényét, csak arra jó, hogy jobban láss a sötétben)
A H4-es izzóban két izzószál van: 60W a tompított és 55W a távolsági fénynek. Így kissé értelmetlen a "100W-os H4 izzó" fogalma. Jó lenne tudni, melyik izzószála 100W-os. Létezik 100/80W-os kivitel is, az még egészen emberi, de volt már a kezemben 140/100-as is, azzal szalonnát lehet sütni.
Viszont bármelyikről is legyen szó, nincs értelme ennek a ki tudja, milyen minőségű, kékre festett fotonágyúnak. Ennél kicsivel többért már lehet kapni a sokszor dicsért Osram Nightbreaker izzókat, amik élettartamban igen jók és a fényerejük is kellően nagy. Viszont mivel szabványos teljesítményűek, nem égetik szanaszéjjel a lámpát. Ha a megfelelő fényerő a célod, akkor azt szereld bele. Ha hülyegyerekkék lámpa kell, akkor pedig valami olcsóbb gagyiizzót válassz: kéknek az is kék és ugyanúgy nem garantálja semmi a minőséget, mint ennél a darabnál, de legalább kevesebb pénzt dobsz ki az ablakon.
Kérdező bocs az offért!
Kedves 92%-os! Lenne hozzád egy kérdésem(látom benne vagy a témában). 1-es swiftemnek nagyon gyenge a tompított fényszorója(gyári). Milyen izzot tudnál nekem ajánlani? A lényeg, hogy legális legyen és erősebb legyen a fénye persze a többi autóst nem vakítsa. Ajánlottak nekem gáz kisüléses izzot aminek állítolag jobb a fénye(fehér) és még kevesebbet is fogyaszt a gyárinál. Erröl mi a véleményed? Elöre is köszönöm a segítségedet.
Kérdező mégegyszer bocs a offért.
Igen, a gázkisüléses vagy HID fényforrások kevesebbet fogyasztanak (van 35W-os változatuk is) és nagyobb a fényerejük. Ráadásul a fényük nem csak olyan, mint a xenoné, hanem pontosan az, mivel ezek a "xenonlámpa" néven ismert fényforrás utólagosan beépíthető változatai.
Az a baj velük, hogy közúton az utólagos beépítés szabálytalan. A jókora fényerő miatt automatikus szintező és lámpamosó szükséges, illetve az optikai egységek is kicsit másképp néznek ki halogén és HID fényforrás esetén. Xenont például nem szoktak parabolatükrös (a Swiften is ilyen van) vagy FF fényszóróba szerelni, mert annak eléggé erős a szórása oldalirányban. Szinte csak projektoros fényszóróban használják, a Swift meg nem olyannal készült.
Megoldás a lámpatest vizsgálata: lehet, hogy valaki megsütötte benne a tükröt vagy az idők során magától mattult meg a foncsorozás. Ha semmi baja, akkor érdemes kicsit megtakarítani kívül-belül (néha meglepően poros tud lenni egy tiszta körülmények között használt fényszóró is), aztán - ahogy írtam is - valamelyik nevesebb gyártó emelt fényerejű szabványos teljesítményű H4-esét érdemes megpróbálni benne. A nagyobb teljesítményű izzókat nem szokták szeretni a Swiftek, a tükör is hajlamos megadni magát és az üveg is elrepedhet, ha pocsolyába hajtasz. Ha még arra is veszed a fáradságot, hogy az új izzóval beállíttasd a fényszórót (mondjuk szakműhelyben, ahol van hozzá célgép), akkor megfelelő fényerőt kell kapnod. Csodák nincsenek, a Swift alacsonyra épített tükrös fényszórója nem fogja megolvasztani az aszfaltot, de egész jól használható lámpái vannak, nagyon nem a Chrysler Voyager kategóriája (annak mondjuk nem volt megnyugtató a fényereje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!