Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tennél az autódba dzsipieszt?...

Tennél az autódba dzsipieszt? Miért mert "divat" vagy szükséges?

Figyelt kérdés
kötelező lesz ez is kb 10 év múlva? :D
2010. dec. 6. 22:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Néhány év múlva egész olcsó lesz, akárcsak az autórádió. Mindenképpen hasznosnak tartom.
2010. dec. 26. 19:13
 22/26 anonim ***** válasza:

Nekem van Dzsípíeszem... Igaz, 4 éve 19.999 vót' az Ósánba.

-==========================================================-

Na...

4 éve, karácsonykor leptem meg magamat, egy Alpha Navigo nevezetű csodálatos készülékkel. A madaras teszkóban akkor ez volt a legolcsóbb kis készülék, de mivel akkor kerültem fel vidékről a nagy Budapestre, így elkelt némi segítség. Most már ugyanezt a készüléket, kicsit fejlettebb kinézettel, idén 9.999 Ft.-ért láttam... Én nem bántam meg, hogy megvettem, igaz, a gyári Smart2Go térképet azonnal dobhattam ki, mert könnyen előfordult, hogy autóval marhacsapáson, árkokon, folyókon akar keresztülvinni... Nekem nem menősködésből van meg a készülék, nem is egy menő darab, de a régi térképes keresgélésekhez képest, ég és föld a különbség, ha valami teljesen ismeretlen helyre kell mennem. Szerintem okos dolog. Én sem használom olyan utakon, amit már ismerek, mert minek?! Viszont megnyugtató a tudat, hogy kietlen helyeken, ahol esetleg semmilyen tábla nincsen, közel-távol ember nincs, mégis van, amiben megbízhatok, hogy valahogy elvisz az utazási célomhoz, lehetőleg időben.

Nem nevetséges dolog, mikor az ember időre megy, esetleg 200 km-el arrébb, olyan helyeken, ahol ember nem jár, nincs kitáblázva, viszont éppen leterelnek arról az útról, amit ismersz, és mehet az ember, amerre lát, főleg éjszaka.

2010. dec. 26. 20:45
 23/26 anonim ***** válasza:

én hobbi autós vagyok, és a véleményemet is ennek fényében írom:

Szerintem a GPS igen is divat lett, nem akarok nagyon belemenni, de lényeg hogy ez is egy olyan dolog, amit elhitettek az emberekkel, hogy "márpedig ez kell neked", mint a házimozi - 30 nm-en :)

A nokia telómban - amit kemény 25 ezerért vettem és még wifi is van benne - OFF start: egyébként meg az egyik legjobb teló OFF end. alapból van nokia maps (ez még nem az ovi, az elődje).

A térkép és a tervező szerintem egész jó, ami pedig kíváló, hogy nem kell hozzá internet, előre feltöltöm rá azokat a térképeket amik kellenek (egész Mo. valami 30 mega) és utána megy offline. Mindig nálam van, van gyalogos és drive mód is, így ha BKV-zok akkor is hasznát tudom venni. GPS nincs benne, de az nem is kell.

Nálam két eset szokott lenni:

BKV-val megyek (ez az egyszerűbb): előre megnézem hova megyek, és jellemzően fejből tájékozódom, ha esetleg eltévedek (ritkábban) akkor a telóval rápontosítok. Ha nagyon a világvégére kell mennem, akkor pedig vagy smartcity.hu vagy utvonalterv.hu net , memorizálom az útvonalat és onnantól fejből megyek.

Kocsival: na ez a parásabb: a módszer jellemzően megegyezik az előzővel, viszont a Budapesti közlekedés, kitáblázás valami katasztrófa, sehol sem lehet balra kanyarodni, így kocsival általában eltévedek. Azaz nem eltévedek, mert tudom hol vagyok, csak azt nem tudom mikor hol merre lehet kanyarodni. Ilyenkor a telón levő tervező nagy segítség.

Egyébként én szeretek tájékozódni, kell is hogy az ember maga próbálja megoldani a problémát, és ne csak a gép diktáljon. A telóban levő térkép pont azért jó, mert attól még kell gondolkodnom, tájékozódni, csak nem papír alapon kell keresgélni, hanem elektronikusan.

Volt már olyan sztori hogy papír térkép alapján felülbíráltam a GPS-es tervezőt, a tervező szerint mentünk és a végén kikderült, nekem lett volna igazam.

GPS: nem vennék, nekem nem éri meg. Amire nagyon kell, arra elég a teló (és még telefonálni is tudok vele). Minek költsek 30-40e ft-ot egy olyan dologra, ami lényegében luxus cikk, illetve ellustít. Akinek munkához kell annak viszont sztem elengedhetetlen (taxisok, repülősök, hajósok, stb...)

Vannak olyan világutazók akik megjátszák azt, hogy vadidegen városban a szálláson megnézik a térképet és egész napi útvonalat memorizálják előre (értsd: 8 órányi út) majd az alapján mennek. Szeretném elérni ezt a szintet, igaz ehhez még sokat kell gyakorolni....

Hangúlyozom én nem rohanok sehova, nem is munkaeszköz, tehát ráérek eltévedni, és valamennyire szeretk is, mert van benne izgalom.

2010. dec. 26. 21:33
 24/26 anonim ***** válasza:
Pár külföldi 50-100km es kevergés után megtérül úgyhogy kell!!! :D
2010. dec. 26. 22:46
 25/26 anonim ***** válasza:
Nekem letszukseglet, ugyanis nem tudok tajekozodni, gyalog is kepes vagyok eltevedni olyan helyeken ahol jartam mar vagy otszor...
2011. jan. 24. 13:05
 26/26 anonim ***** válasza:

GPS vs. navi:

[link]

[link]

2011. jan. 24. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!