Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tennél az autódba dzsipieszt?...

Tennél az autódba dzsipieszt? Miért mert "divat" vagy szükséges?

Figyelt kérdés
kötelező lesz ez is kb 10 év múlva? :D
2010. dec. 6. 22:59
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Nekem nincs. Nem venném hasznát annyiszor, amennyibe kerül. Meg tényleg divat is lett, van aki a CBA-ba is azzal megy. De: egyszer kértem kölcsön, mikor ismeretlen helyre mentem, és szerintem őrült kényelmes és jó dolog, hogy nem kell keresgélni, fölösleges köröket róni - csak beütöd a címet oszt mondja merre. Ha lesz kis pénzem megcsináltatom a szivargyújtót, aztán elgondolkozok a GPS-en is :)
2010. dec. 6. 23:09
 2/26 A kérdező kommentje:
szerintem nem drága..........
2010. dec. 6. 23:10
 3/26 St.Germain ***** válasza:

Nem szívesen tennék sz autóba gps-t, max akkor ha külföldre megyek, és egy nagyobb városban konkrét utcát kell keresnem.

Itthon minden nemű probléma nélkül el lehet találni bárhova, max egy kis térkép segítségével, külföldön szintúgy, még a nagyobb városokon is át lehet menni gps nélkül, ha tudod merre tartasz. De a konkrét utcánál tényleg hasznos. (voltam motorral kb 2500 kmes túrán, Ausztria, Németo., Csehország), nem volt lehetőség gps felszerelésére, egy kis itiner tanktáskára, egyszer sem tévedtem el, bár nem is voltak konkrét utcák, Pilsen főtér, Prága központ, Salzburgon is simán át lehet menni térkép nélkül, körbe a Mondsee, csak a nagyobb városok, hol kell kanyarodni melyik útról melyikre)

Szóval a kérdésre az egyszerű válasz:

Nem tennék az autóba gps-t, divatból semmiképp sem, szükségből sem minden esetben kell. Persze jó, hogy ha van "valaki" aki biztosra tudja az utat, én szeretem magam felfedezni.

2010. dec. 6. 23:13
 4/26 anonim ***** válasza:

Nem néztem mostanában de úgy 20.000 körül van az ára, nem? Sajna ez mostanában nekünk nem fér bele. Ha van kis plusz, akkor inkább tankolok, hogy a gyerekkel nagyszülőkhöz vagy esetleg ha kell orvoshoz kell menni. Se téli gumi, se szivargyújtó, a központi zár sem mindig működik tavasszal szíjcsere, júniusban műszaki ... :) szóval érted. Már megint hosszúra nyúltam - a kollégának igaza van abban, hogy a legnagyobb haszna konkrét utca, ház megtalálásában van.

Ami a kérdésedet illeti: ha belefér a keretbe, szerintem vegyél! :)

... az első voltam :)

2010. dec. 6. 23:23
 5/26 anonim ***** válasza:
sztem inkább divat manapság mint szükség! én kamionozok, de nem használok GPS-t igaz van Qualcomm de azt se használom, mert sokszor bevitt olyan helyre h nem is arra kelet vna mennem, igy ugy vagyok vele h van egy auropa térképem azon megnézem meik uton kell menni és megyek, az meg sztem "szégyen" hogy itt magyarba GPS-t használnak. hozzáteszem ez az ÉN véleményem.
2010. dec. 6. 23:28
 6/26 anonim ***** válasza:
Nekünk van.Igaz csak akkor használjuk amikor megyünk haza kocsival Angliából-Magyarországra.Nagyon sokszor kisegített minket,hiszen sok helyen el lehet "tévedni" amikor ki akarsz jönni az autópályáról vagy másik autópályára kell menni..De otthon nem használjuk,csak ha idegen helyre megyünk..
2010. dec. 6. 23:45
 7/26 anonim ***** válasza:
54%

1. Az árról annyit, hogy már egy óvodásnak is drágább telefonja van, mint amennyibe egy olcsóbb GPS kerül!!

2. A másik, hogy hamar visszahozza az árát, hiszen nem tévedsz el és nem kerülsz sok-sok felesleges km-t.

3. A harmadik, hogy mára a "térkép-módszer" teljesen elavult!

4. Gondolj bele, hogy hogyan tájékozódnál GPS nélkül pl.:

külföldön? nyelvismeret nélkül? éjjel? ködben? hóesésben? zivatarban? stb...

2010. dec. 6. 23:56
 8/26 St.Germain ***** válasza:

Dr. Valaki!

Azért ne keverjük össze! Egy olcsó gps nem biztos, hogy jó gps. Mint általában a műszaki cikkeknél ennél is általános az a dolog, hogy egy drágább nem véletlen drágább. Amikor úgy volt, hogy benevezek egy gps-be, akkor utánanéztem a paramétereknek, és annak, hogy mi jó, mi kevésbé jó. Tudom, az én hibám, hogy nem úgy veszek dolgokat, hogy bemegyek az első hipermarketbe és leemelem a legolcsóbb cuccot, de ez van.

Egy közepes minőségű gps áráért elég sok felesleges km-t kell futni. Külföldön, nyelvismeret nélkül is lehet boldogulni, ha tud az ember olvasni. Ugyanis a térképeken (és mindegy hol veszed, általában úgy van írva, hogy Miercurea Ciuc, és nem az, hogy Csíkszereda (persze ez is ott van apró betűkkel, Magyarországon vásárolt térképen))

Szóval a nyelv nem ismerése még nem hátrány.

És ez egy szóval sem jelenti azt, hogy a gps felesleges lenne. Van aki jobban tájékozódik, vagy aki kevésbé. Na utóbbi rétegnek biztos hasznosabb, mint az elsőnek, de nem azt jelenti, hogy létszükséglet, és nem is lehet elindulni sehova nélküle.

És ha tetszik, ha nem. Ha elavult a térképezés, ha nem, akkor is ott van, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Ezért sokkal nagyobb felelőtlenség külföldre elindulni papír térkép nélkül, mint gps nélkül.

2010. dec. 7. 00:16
 9/26 anonim ***** válasza:

:) Én tennék, és tervbe van véve, de szó nincs nálam divatról. Az én esetemben a csomaggal együtt kaptam, hogy látványosan rosszul tájékozódom, ismerőseim már csak röhögnek, hogy ha egy helyen háromszor jártam már, tuti negyedik alkalommal is rossz irányba indulok.:))

Természetesen az autóban van egy térkép hivatalból, bár még nem járok hosszú utakra, de ha szükség úgy adná, nagyon nagy fokú biztonságérzetet nyújtana, ha tudnám, hogy időben figyelmeztet a kereszteződéseknél. Még ha hosszabb/rosszabb útvonalakon is vezet el, mint amin el lehetne jutni, akkor is jobb nekem, ha körbe visz, de házhoz, mint eszetlenül keringjek az ismeretlen forgalomban.

Országutakon természetesen kiigazodok, ott viszonylag egyszerű egy kis pihenő keretén belül felvázoli a fontosabb eltérőket. De idegen városba per pillanat meg sem próbálnám nélküle.

Plusz mindettől függetlenül technikai ember vagyok, szeretem a kütyüket, továbbá munkám során is ki tudnám használni különféle funkcióit.

Rövidre fogva, én nem tekintem sznobságnak a használatát, legalábbis magamból kiindulva. Számomra egy ugyanolyan hasznos eszköz, akár a mobiltelefon vagy a laptop.

2010. dec. 7. 01:19
 10/26 anonim ***** válasza:
GPS? Minek? Esetleg navigációs rendszer.
2010. dec. 7. 03:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!