Tennél az autódba dzsipieszt? Miért mert "divat" vagy szükséges?
Hát én teljesen jól elvagyok nélküle, sőt a fél éves kocsimban gyakorlatilag minden nagyobb értékű extra benne van, kivéve a navigációs rendszer.
Minek, mikor a térkép-gondolkodás kombinációval helyettesíthető...
Nekem már nagyon régóta van. Sokszor hasznát veszem itt Budapesten, amikor egy ismeretlen utcát kell keresnem. De mentem vele vidékre és külföldre is.
Külföldön pláne nagyon jó volt, simán térkép nélkül elmentünk Budapestről Ulm-ig.
Sokszor úgy használom, hogy beütöm az uticélt, de csak akkor figyelem hogy mit mond, amikor tényleg nem tudom hogy merre.
Sokan azt mondják, hogy az ilyen GPS-es vezetők mennek össze vissza, szembe az egyirányún, mert a GPS azt mondta.. Én a saját fejem után megyek, és meghallgatom tanácsként hogy mit mond. Aztán jön folyton az "újratervezés".
Volt hogy nem volt nálam GPS, és akkor elég szar hogy félre kell állni, és lapozgatni, aztán újra félreállni és megint lapozgatni.... Természetesen amikor bele kell nézni a térképbe, általában zöldhullám van.
Nem is drága. 5 éve használom és 40eFt-volt összesen.
Egyébként is hülyeség hogy divat lenne. Ha kell veszel, ha nem, nem veszel. Nem kötelező!
St.Germain !!
Ha már megszólítottál...
(Gondolom vagy vagy 15 éves legalább.)
Sűrűn járok autóval külföldre, kb 2millió km van mögöttem!
Nyilvánvalóan nem voltál még olyan élethelyzetben, hogy értékelni tudjad a jelentőségét egy Gps-nek !!
Tudod vannak országok, ahol nem tudja elolvasni a táblát az, aki nem tanult pl oroszul, vagy görögül...
Azután van ahol táblák sincsenek...
Azután van pl. Olaszország, ahol egy sarki oszlopon 40-50 útjelző tábla is van, a tetejétől a legaljáig...
Azután vannak olyan soksávos utak, ahol a felüljárórendszer bonyolultsága miatt, fogalmad sem lehet, hogy hol kötsz majd ki...
Azután van pl Bécs belvárosa, ahol az egyirányú utcák labirintusában még a taxisok is eltévednek néha...
Azután az egészet rakjad át egy éjszakai hófúvásos időbe, amikor az orrodig sem látsz...
(Mert baromi ügyes kis térképmanó lehetsz otthon a jól fűtött és kivilágított szobában...)
Természetesen belátom, hogy nem érzed szükségét egy romániai faluban egy Gps-nek,
ahol egy db fő utca van,
és úgy is arra rohansz,
amerre éppen kerget a medve...
Dr. Valaki!
Eltaláltad! Minimum 15 vagyok!
Sajnos nem értem meg a problémádat, voltam Olaszországban is, voltam Bécsben is, tény, hogy vannak helyek, ahol kicsit kaotikus a helyzet, sok tábla, felüljárók...stb. De akkor nekem vagy szerencsém volt, vagy tényleg nem szükséges annyira a gps.(hozzáteszem egy szóval sem mondtam, hogy egyáltalán nem kell, és felesleges cucc, ha visszaolvasol, akkor láthatod, nem ez a hozzáállásom)
Sajnos cirill betűvel írt környéken valóban nem jártam, de tervben van (majd utána ehhez is hozzá tudok szólni)
Ez a legnagyobb gond az ilyen emberekkel akiknek "2 millió km van a háta mögött", hogy azt hiszik ők mindent tudnak, és mindent jobban tudnak, és másnak egyáltalán nem lehet igaza...
Román kis faluról meg annyit, hogy amiket írtál, azok olyan szépen kisarkosított dolgok, mintha az ég világon mindenki ráérne, csak neked sürgős, ha én megyek valahova, akkor mindegy ha eltévedek és teszek egy 10km-es kitérőt (szakadó esőben nem olyan nagy buli, főleg motoron, és ha jártál már arra felé akkor tudod, hogy a Király-hágónál tudnak érdekes dolgok történni, és akkor is kell valahogy tájékozódni, és ott nincs gps, csak egy kis papírra írt itiner van, és még a tanktáska védő nejlonja be is párásodik kicsit, de így tényleg egyszerűbb, mint bárhogy máshogy. Na de még így sem sikerült eltévedni, de ez is csak vakszerencse ezek szerint). Szóval Bukarest, Kolozsvár, Nagyvárad de még Arad sem annyira egy főutcás falu...vagy csak én gondolom így? Hát persze, mert Te a 2 millió km-eddel jobban tudod...
A bécsi taxisokról pedig annyit, hogy te is ilyen "ettől meg ettől hallottam" dolgokat tudsz csak tovább adni, mert ha valóban tudnál róla valamit, akkor nem írnál ilyeneket. Egy taxi sofőrnek igen komoly helyismerettel kell rendelkeznie, és erről meg is kell egyeseket győzni... de te ezt is biztos jobban tudod.
Még hogy eltévednek...olyan mint, ha valakinek meg van a jogsija, de nem tudja, hogy kell a kéziféket kiengedni.
A telefonomban van GPS de eddig még nem nagyon használtam, csak akkor amikor a telefon meglett akkor kipróbáltam.
Nem megyek ismeretlen helyre, meg amúgy is ritkán vezetek autót.
Arra jó hogy ha egy utcát keresek azt megtalálja, pénzkiadó automatákat is ismeri és meg tudom nézni hogy mi menyire van egymástól.
Nagyon pénzes vagy?
Nekünk van egy de csak ha olyan helyen járunk ahol még nem voltunk oda vinni kell.Ha nem drága vehetsz nekünk még egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!