Két Simsonos kérdésem van. _?
1. Egy gyári Simson végsebessége képes elérni a 70km/h-t?
2. Az világos, hogy a benzinmennyiséget onnan tudom megállapítani hogy van rajta benzincsap, és az utolsó 1L csak úgy nyerhető ki ha tartalékra van állítva. De mi van menetközben? Olyankor ha 1L-hez ér a benzinmennyiség, leáll a motor és tartalékba kell állítani és csak úgy indítható újra be? Vagy hogy?
1.: Nagyon jó állapotú motornak kell lennie és ideális feltételeknek (nincs szembe szél,nem vagy 120 kg),akkor van rá esély,hogy eléri, de ez igazából nem sokat fog számítani használat közben.
2.: Én 1,5 l-t tudok tartaléknak,és annyi,hogy mész a Simsonon, mikor elfogy annyira a benzin,akkor érzed,hogy elkezd a motor hörögni,dadogni,lassulni,akkor bal kézzel menetközbe odanyúlsz,átfordítod és mész tovább.
=)
1. Különösen szerencsés esetben (jó állapotú motor, könnyű, kis termetű sofőr, hideg levegő, stb.) el tudja érni a végsebesség a 70 km/h-t.
2. Ha nyitott álláson elfogy a benzin, a motor először jobban fog pörögni, majd gázadásra dadog és végül megáll. Ilyenkor tartalékra kell tenni, megvárni, míg az úszóház újra megtelik benzinnel és úgy indítható be újra. De az ügyesebbek a fogyó benzin első jelére tartalékra teszik a csapot és megállás nélkül mennek tovább, tudva, hogy hamarosan tankolniuk kell. Ha nagyon nagy a baj (nincs tankolási lehetőség a közelben), akkor le kell állítani a motort, el kell zárni a csapot, le kell szállni róla, teljesen megdönteni balra, majd az út folytatható. Ekkor a tank jobb oldalában maradt benzin is átfolyik a bal oldalra, a csaphoz. Egyébként pedig az előrelátó Simson-tulajdonos indulás előtt (a még előrelátóbb megállás után) ki szokta nyitni a tanksapkát és megnézi, mennyi benzin van a tankban. Decire pontosan nem lehet megmondani, de észre lehet venni, hogy tele van, félig lötyög benne az anyag vagy már igencsak a végét járja.
Sajnos, mivel smkp., ráadásul Simson, ezért ha többel is mész városban mint 50 km/h, akkor is le akarnak majd túrni, mert "nehogy már egy Simsonos leelőzzön".
Ez tapasztalat.Nekem nem gyári Simsonom van, bőven tartani tudom a forgalommal a tempót, mégis le akarnak szorítani az útról.
Persze ez nem minden autósra igaz, de van egy pár bunkó.
Egy gyári Simsonnal egyébként, ha jó állapotban van, akkor lehet tartani a tempót váosban a forgalommal.
Hello!
Nekem a blokk,az gyári bontatlan. Van benne egy 75.ös fúvoka meg egy direkt szűrő.meg egy gagyi rezó. Simán 70-en :)
Egyébként,nem turnak le az útról,sőtt a lámpánál,mikor ök állnak a simson már rég messze jár ha előre mész. És mivel,autóval lassabban közlekednek az emberek is (én is) igy ha te hutod neki 60-70el még lassunak is tünnek :)
Gyári simson ha nagyon jó is akkor talán megy 70-et
nekem volt gyári de mivel a gyári nem pörög 6500 fölé így nehezen éri el a 70et.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!