Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van az, hogy egy új autó...

Hogy van az, hogy egy új autó ára 3 év alatt esik 30%-ot, utánna meg 17 év alatt csökken 30%-ot, és 20 évesen árulják újkori ára 40%-áért?

Figyelt kérdés

ápr. 7. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
És 35 évesen meg már csak emelkedni fog az ára ha egyben van. :)
ápr. 7. 20:12
 2/9 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
79%
Írj konkrét típust árakkal légyszi.
ápr. 7. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az azért van, mert ha 1-2 évesen csak -5% lenne, akkor inkább mindenki rádobná azt az 5%-ot és újat venne.
ápr. 7. 20:30
 4/9 anonim ***** válasza:
13%
Úgy van, hogy nincs így.
ápr. 7. 20:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Háááát, tudod, ez egy olyan elmélet........ ami nem mindig igaz.😂
ápr. 7. 21:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Piacgazdaság alapja, amig lószar van, addig veréb is...egy öreg autó pont annyit ér, amennyiért elviszik.
ápr. 7. 21:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Végre egy értékelhető válasz.

Köszi.

ápr. 7. 21:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy közben volt egy Covid, alapanyaghiány, ezt megfejelte egy energiaválság + európa-rekorder infláció, a forint árfolyama meg a béka popója alatt...

Volt olyan időszak, amikor a pár éves autókat drágábban kínálták, mint az egy-két évvel korábbi vadi újakat.

Nekem két autóm van:

1. 2012-ban vettem 6 évesen, teljesen újszerű állapotban, pont a pénzügyi válság végén, amikor még lent voltak az árak: 1,3 millióért. Azóta 12 évet használtam, beletoltam rengeteg km-t. Igaz ezalatt vigyáztam is rá, meg a mai nap minden karbantartást megkap. Ahogy nézem az árakat 1 misi környékén ma is elmenne. Tehát abszolút értékben alig veszett az árából. Árnyalja a képet, hogy 2012-ben ez a pénz jóval többet ért mint ma.

2. 2018-ban rendeltem újonnan, még pont a dráguálsi hullámok előtt 9,1 millióért. Ma egy ugyanilyen paraméterű autó 17-18 millió körül lenne, esélyem se lenne újonnan megvenni. Áldom az eszem, hogy akkor rászántam magam. Erre is vigyázok, teljesen újszerű, kevés km is van benne, 63e-nél tartok. Ez akár 6-7 környékén is simán elmenne. De itt is ugyanaz érvényes, mint amit a másiknál leírtam.

ápr. 7. 21:53
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudod van olyan hogy infláció ha egy új autó most 10 millió és te eladod majd 20 év múlva 4 millióért akkor nem az érteke60%at veszítette el…
ápr. 8. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!