Új autó árából hogyan lehet alkudni?
Egy suzuki vitara lenne, elég sok suzuki szalon van. Nekem nem gond az utazás. Az autót egyösszegben fizetném (bár ez nem tudom mennyire számít már). Pár extra dolog is lenne pl. téli gumik
Az árban azért vannak különbségek a szalonok között, de ahol eddig érdeklődtem nem nagyon éreztem, hogy engednének valamit.
Először is az egy összeget azért nem szeretik, mert elesnek a banki jutaléktól(amit te fizetsz) én is egy összegben fitzettem, még csak nem is köszönt az
eladó..
alkudni nem tudsz, legfeljebb azt hiszed...az eladó sem ellensége a könnyű pénznek. Téged soha nem lát többé, miért is engedne...az ihazi árat úgy sem tudod meg...nagyon kell figyelni, mert megsz©patnak, ahol tudnak. Mindeszart rádsóznak, főleg a cascot-..-(az is jutalékos)...nekem ajándékba adták a téli gumit(amúhy nagyon jó minőségű volt)...persze azt is megfizettem, csak nem vettem észre..
egymást nem teszik tönkre a szalonok, ne reménykedj.
Érdemes több szalontól kérni árajánlatot, mert simán 5-600 ezres különbségek vannak illetve máshol ugyan azért az azért ajándék téli szett is van stb.
Alkudni nem igazán tudsz, mert tudják, hogy új autót akarsz venni és nem fognak engedni belőle.
Téligumi pl én úgy csinálnám, hogy megadja az ajánlatot és rámondom, hogy oké, de egy téli szettet még rakjon hozzá.
Egyébként meg simán rákérdeznék, hogy a kapott ajánlatból komoly szándék esetén mennyit lehet még faragni.
Eléggé döglődik a piac ahhoz, hogy engedjenek
Én utoljára 2018-ban vettem új autót. Pont utána változtak eléggé a gazdasági viszonyok, így lehet már másképp van, ezt nem tudom...
Akkor úgy volt, hogy több szalontól kértem árajámlatot ugyanarra a konfigurációra. Elég nagy, milliós léptékű szórás volt a különböző kereskedések árai között. A három legolcsóbbhoz személyesen is elmentem beszélgetni. Így valamennyit még lehett faragni az árból. Persze volt komolytalan kereskedés is, ahol megpróbáltak elég erőszakosan lebeszélni a kiválasztott összeállításról, sőt a modellről is és egy köt más autót tukmálni. A telefont nem vették fel, csak nagy nehezen, akkor is behallatszott hogy az értékestítő, akivel személyesen beszéltem letagadtatja magát. Vissza persza nem hívtak, na az ilyeneket hagytam a sunyiba!
Szóval a legolcsóbbtól és ami egybe szimpatikus is volt megrendeltem az autót. Rendeléskor előleget utaltam. Amikor megjött a kocsi az adutt kereskedésbe, akkor kérdeztek rá egyáltalán, hogy szeretném kifizetni. Én is elutaltam a fennmaradó összeget. De hallottam már olyat is, hogy van ahol büntetenek ha nem veszel fel hitelt, mert akkor elesnek a banki jutaléktól. Ezt meg kell kérdezni az adott helyen.
Én így csináltam. Olyanhoz nem lett volna képem, hoyg elkezdjek alkudozni mint a kissebbségiek a piacon.
#6 vagyok, akkor ez valóban változott az utóbbi években. Bár igaz hogy én nem bemondásra, blöffre mondtam hogy van olcsóbb ajánlatom is, hanem konkrétan kinyomtattam, megmutattam mit kalkulált a konkurens szalon. Ilyenkor nem elzavartak, hanem kértek pár percet, elővettek egy számologópet és valamit csendben számolgattak. A legrosszabb eset az volt, hogy felajánlották ugyanezt az árat (amit az ország túlsó végében adtak, nekem már ez is nyereség) és megtoldották még egy gyári gumiszettel és az első olajcserét ingyen végezték. Oké, az autó árához képest nem egy hatalmas tétel, én a gesztust értékeltem, hogy mégis csak próbálnak valamit faragni.
De a #7-es válasza szerint akkor ez már nem így van, megváltozott az elmúlt években...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!