Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit illik alkudni egy...

Mennyit illik alkudni egy használt autó árából, magánszemélynél?

Figyelt kérdés
Az autót 1.5 milláért hirdeti, viszont nekem 1.2-1.3 millió a keret.

jún. 4. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Amennyit tudsz. Beközölhetsz 700 ezret is, max elküld a búsba
jún. 4. 12:42
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Max. 1-200 ezret szoktak engedni.
jún. 4. 12:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet próbálkozni de max 100-150 K-t esetleg talán engednek. De meg is kell indokolni miért gondolod azt hogy lejjebb kellene nyomni az árát, és ne azzal menjél hogy mennyi a kereted rá, mert akkor joggal kérdezheti meg tőled hogy akkor miért érdeklődtél az autóra ha láttad a hirdetésben hogy mennyibe kerül.

Itt ha megnézed akkor nem árt ha látsz olyan hibákat amibe beletudsz kötni, mondjuk enyhe rozsda a küszöbnél, vagy tudsz arra hivatkozni hogy vezérlés csere kell, motorolaj csere stb... és annak az árát alkudnád le, az még érthető is, persze ha igazolja az eladó hogy ezek már korábban meglettek csinálva mondjuk 1-2 hónappal akkor már nem tudsz alkudni. Meg ha viszel egy hozzáértőt akkor biztos fog mondani olyat ami indok lehet az alkudozásra, de ezt vagy elfogadja az eladó vagy sem. Ha azt mondja neked hogy ez a fix ár, nem enged belőle semmit, akkor kár próbálkozni.

jún. 4. 12:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az nem alkualap, hogy neked mennyi a kereted. Leginkább az autó árazása a piaci viszonyokhoz képest és az állapota, ami adhat okot alkura.

Annak idején 1,5-ért kínált autót, 1,42-ért hoztam el. De nem cigánykodással, hogy nekem csak ennyim van, hanem a fékek kapásból cserések voltak + törött volt a rugó az egyik felfüggesztésben + az egyik okosfényszóró folyamatosan hibát jelzett. Tehát a lealkudott 80e-nél jóval többet kapásból rá kellett költenem hogy egyáltalán a következő műszakin átmenjen. Valamint az állapothoz képest nagyon nem a kínálat aljába volt árazva.

Autót meg adtam el úgy, hogy nem akartam vele foglalkozni, ezért szándékosan aluláraztam. Az első érdeklődő rögtön be is próbálkozott további alkuval, de nem tudott igazán belekötni, így nem igazán volt megalapozott az alkuja. Megmondtam neki, hogy sorban állás van az autóért így ha ő nem viszi el, majd elviszi más. Ami nem blöff volt, valóban ezren érdeklődtek. Így hamar belátta a helyzetet, el is vitte egy fillér alku nélkül.

jún. 4. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Imádom az ilyet, remekül el tudja cseszni az eladó idejét.
jún. 4. 15:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor fog engedni az eladó többet, ha szándékosan túlárazta, vagy gyorsan kell neki a zsé.

Egyébként általában 10%-ot lehet alkudni egy korrekt árból, de végül úgyis az eladó mondja ki az utolsó szót.

jún. 4. 17:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Eladáskor mindig ezen cseszem föl az agyam!

Volt már néhány autóm és szinte minden alkalommal ugyan azok a hülyeségek kerültek szóba.

Pl. még meg sem nézte az autót és már kérdi mennyit engedek.

Mondom annyi az ára ami a hirdetésben is olvasható.

Érti, na de mennyit engedek?

Semmit.

Erre fölháborodik és azt mondja olyan nincs.

Pedig van, sőt még olyan is van, hogy neked nem eladó.

És ezzel vége!

jún. 4. 18:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#7 Jól mondod! Sok geco ember van..
jún. 4. 19:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyi a reáli pont amennyit írtál.
jún. 4. 20:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi fiúk, ment a zöld mindenkinek!
jún. 4. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!