Sikersztorik, fanatikusok, rajongók, netán csak véleményezők! Belevágnátok több éves amerikai izomautó álomproject autóépítésbe/restaurálásba?
Egy szó mint száz, megakarom valósítani az álmaim oldtimer autóját.
Nem más mint egy 1967-es Ford Mustang Shelby GT500 típusú muscle car.
NE úgy képzeljétek hogy kipattintok 150-200 ezer eurót zsebemből és a patika verda ott terem előttem. Nem-nem! Szó sincs erről.
Én magam akarom építeni/építtetni! Nem számít mennyi idő, nem számít hogy mennyi utána járás, és hogy mennyi pénz. Kerüljön amibe kerül.
Licitálni szeretnék egy "roncsautóra", és én magam akarom az utolsó csavarig restauráltatni.
Van itt közülünk olyan ember, aki belevágott hasonló projectbe?
Sikersztorik? Esetleg olyanok akik hasonló gondolkodással rendelkeznek?
Véleményezők,Ti mit gondoltok erről?
Célom ezzel a projecttel megvalósítani gyerekkori álmom, és büszkén körbeutazni vele a világot, az összes kiállítást megjárva, az összes híres(ebb) autótalálkozót, és egyebek.
Nem mellesleg vloggerként Youtube-ra mint tartalomgyártó egy olyan sorozatot indítanék, ahol az autó vásárlásától egészen végig a project végéig láthatnák a nézők, hogy miből is lesz a cserebogár...
Bátran kommenteljetek!

Senki nem tiltja meg de arra nagy esélyed van, hogy az álomból rémálom lesz, ha belevágsz.Az csak a problémák egyik része, hogy a végtelen arany erszényével kell ahhoz rendelkezni, hogy a leírt módon összerakj egy autót.
A másik része a magyar jogszabályokból ered, az összerakott autód Magyarországin nem fog forgalmi engedélyt kapni.

Fel vagyok rá készülve anyagilag, és ámblokk arra hogy milyen szopórollereken kell átmenjek, ami lehet hogy hónapokat de évek sem kizártak.
Benne vagyok facen Amerikai autós csoportokban, ahol egy-egy bátor hasonló módon belevágott ritka nagy projectekbe, de évről évre locsolják bele a több tízezer eurókat.
Pénz nem igazán "lényeges", ha fogalmazhatok így, mert türelmes vagyok, amit írtam is, nem számít az idő és a pénz. Ha az ember látja, hogy hónapról hónapra mindig előrébb halad egy adott dologgal, akkor az végig is csinálja, legalábbis az olyan őrült fanatikusok mint jómagam.
Forgalmiról annyit, hogy nem Magyarországra tervezem vizsgáztatni, mivel egyrészt magam sem élek Magyarországon.
Egy Magyar átlag fizetésből lehetetlen ilyen project autóba belevágni, kivéve ha az egyén nem vezető/vállalkozó.

Én nem vágnék bele jómagam. Én is szeretem a régi autókat és bütykölni is szeretek, de egy ilyen projektbe magamtól nem vágnék bele, de nyilván ez is emberfüggő hogy ki hogyan kezeli. Én is voltam már hasonló helyzetben, a végére szabályosan megutáltam az autót. Én mindig a tökéletességre megyek, a végére már tök frusztráló volt hogy na vajon a mai foglalkozásnál mi törik bele, mi lesz elrohadva, mihez kell műhelymunka, milyen elérhetetlen alkatrészt kell felkutatni és a többi.
De akinek ez nem okoz gondot és szívesen csinálja, nyugodtan vágjon bele ha idő és pénz nem számít.
2-esnek válasz:
Pénz az akad (nem felvágásból írom, hanem tudom hogy kell ehhez sok tíz milla, azért is bátorkodom belevágni), külföldi munkahellyel rendelkezem, külföldi lakhatással együtt.
Természetesen kérdésedre a válaszaim, CNC és forgácsoló szakmával rendelkezem, szóval az általad említett hegesztés és hasonlók sem állnak tőlem messze. Persze autót még nem lakatoltam, de nem is ez lesz az én feladatom vagy feladatköröm, mivel céggel és komoly szakemberekkel szeretném restauráltatni.
Akad 2-3 személy a környezetemben, akik hasonlóképpen belevágtak, és Ők maguk olyan kontaktot építettek fel maguknak, hogy fogalmazhatunk úgy is, hogy közel állok a "tűzhöz", magyarán igen vannak kapcsolataim.

Akkor mi a kérdés?
Azt írod a pénz nem számít, időd, türelmed van hozzá
Csak a gyakorlat mutatja meg, hogy valóban úgy is van, a veterán autósok sokszor hónapokon, éveken keresztül keresnek egy-egy ritka alkatrészt, előre kell gondolni arra, hogy majd mi mindenre lesz szükség
Azt gondolom hogy sokkal élvezetesebb belevágni egy ilyen több éves kalandba, mint kipattintani azt a 150-200 ezer eurós árat egy patika teljes restaurált autóért és "ott a kulcs vigyed" kategória.
Inkább legyen nyögvenyelős, szopós, örömökben és szomorúságban "gazdag", de amikor az ember a végére ér, és ott áll egy ilyen csoda, az felülmúl mindent. Pénzben nem mérhető, mert ez szívből lélekből jön.
Akinek van gyerekkori álma, azért tűzön-vizen átmegy.
40 év felett vagyok már, azt gondolom elég az álmodozásból, meg kell valósítani azt amihez igenis ragaszkodom gyerekkorom óta!

"külföldi munkahellyel rendelkezem, külföldi lakhatással együtt."
Hát akkor pláne ne, így végképp esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!