Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Új" (kevés kilóméteres) nem...

"Új" (kevés kilóméteres) nem álom autó avagy régebbi de álom/ideál autó?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Németországban élek, van egy kisebb autóm ami munkábajáráshoz jó, viszont hosszabb utakra (pl. Magyarországra) már nem alkalmas illetve kényelmetlen. Szóval eljött az idő egy másod autó vásárlásához, ami hosszabb utakra lenne.

Viszont hezitálok, hogy olyan autót vegyek ami újabb és megbízhatóbb, avagy olyat ami nekem tetszik, viszont régebbi?

Audi szimpatizáns vagyok, egy A4 B8-at avagy egy 2014-es A5-t, 2011-es A7-et eltudnék képzelni, viszont mind 10 vagy több éves és ahhoz, hogy kevés kilóméteres legyen, ahhoz nagy szerencse kell.

Szóval elgondolkodtam azon, hogy inkább újabb autót veszek, pl most épp az Opel Insigniakat néztem. 2019-2021 közöttieket. Azok még tetszenek is, főleg a szedán verziója.

Mivel nincs ilyen téren nagy tapasztalatom, így inkább titeket kérdezlek, hogy szerintetek milyen autót érdemes venni?!

Keretem: max 17.000€ (nyilván lehet kevesebb is)

Főbb szempontjaim:

-kevés kilóméter (100e alatt)

-viszonylag új (ne legyen több mint 5-6 éves, avagy lehet, de akkor tényleg kevés km.)

-nagy utas és csomagtér

-4/5 ajtós

-ülésfűtés

-minimum 140 ló

-lehetőleg dízel vagy olyan benzines ami keveset fogyaszt.

Köszi az ajánlásokat előre is.

ma 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A4 B8 at ne könnyen rozsdálnak vmit elrontottak anno
ma 11:46
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

miert nem nezed meg a skoda superb/VW Passat /seat exeokat is tul sok különbseg nincs köztük..

mondjuk en utazäsra inkäbb neznek Seat/VW Alhambrat (ugyanott gyärtottäk mindkettöt)

ma 12:06
 3/8 A kérdező kommentje:

#1 Köszi a tippet. Igen azt én is hallottam német ismerősöktől, hogy a B6 az utolsó ami még teljesen horganyzot (vollverzinkte), a többi már csak részben.

#2 Köszi! Néztem a Skodakat is illetve VW Passat/Golf kombikat, tetszenek nagyon, viszont ezekről egyre több rosszat hallok, nem tudom mi az igaz belőle. Egyedül az Opelre és a Volvora mondanak jókat, nem tudom tényleg, hogy kinek vagy minek higyjek. Nyílván ez is szerencsejáték. Vagy kifogod vagy nem.

Amit még elfelejtettem, hogy ilyen nagyobb/magasabb autókat, pl Terepjárókat, vagy mint az Alhambra, olyanokat nem szívesen vennék, mert a feleségem fél vezetni ilyeneket. Ne kérdezzétek miért.

ma 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
VW-t nem ajánlom nagyon rohadosak és kényesek a pontos karbantartásra rendszeresen elég szervízigényesek
ma 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ebbol az idoszakbol vannak a legproblemasabb fsi, tfsi motorok, dizelekben csillio km.

Regi audis vonal egyertelmuen zsakutca.

ma 12:36
 6/8 Jenni és Molli skzio kalandjai válasza:
2015-ös S5 az pont belefér a keretbe . Azt hozzd el .
ma 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:

en nem feltetlen vennek nemetet, (mondjuk mert 10+ eve amerikait hajtok)

koreai/japän/amerikai vonalon neznek magamnak. de en nem akarok senkit megteriteni... :)

ma 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Én újat vennék mert a régebbi álom autóm az drágább lenne XD
ma 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!