Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorhibás autó, tanácstalan...

Motorhibás autó, tanácstalan vagyok. Melyik opciót választanátok?

Figyelt kérdés

- 1 millió forint kartérítés az eladó részéről és csináltassam meg én az autót

- megcsinaltatja ő, de 2 hónapba is telhet (amit nem értek, de gondolom csak arra megy ki, hogy ne ezt válasszam)

- visszaveszi az autót teljes áron, kivéve az átírás költségeit

Nem tudom, melyik opciót válasszam. Az autóra már költöttem kb 600 ezer forintot, mióta nálam van. Több szerelő szerint is teljesen egyben van az autó, a motorhibát leszámítva,minden téren. Tehát ha visszaadom, bukik rajta kb 700 ezret és állhatok neki a keresgélésnek elölről, és egy másik autó is zsákmacska lesz, hiába nézetem át. Ez is át lett nézve.

Ha pedig elfogadom az egymilliót, nekem kell onnantól vele bajlódnom és keresnem egy megbízható szervízt, ahol jó kezekben tudhatom. Valószínűleg cserélni kell a motort, így nem fog megállni a javíttatás 1 millióban, szintén rá kell majd még költenem. De akkor olyan autóm lenne, ami utána évekig jó és ismerem már.

Ti mit tennétek a helyemben?

jan. 31. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
Attól függ milyen autó...
jan. 31. 19:38
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Visszadobnám neki,átírást buktad.
jan. 31. 19:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Az miért fontos, milyen autó?
jan. 31. 19:49
 4/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
0%
Írd már le, milyen autó...
jan. 31. 19:55
 5/14 A kérdező kommentje:
Golf VII. De tudom, hogy millióan szidják a TSI motorokat, úgyhogy nem akartam magamra szabadítani a népeket.
jan. 31. 19:59
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Csináltasd meg, szerintem azzal jársz a legjobban. Ha az eladóra bízod, ki tudja mi lesz az eredménye. Mellesleg mi lenne 1 millió ft egy motorfelújításban? Szerintem nincs annyi.
jan. 31. 21:21
 7/14 A kérdező kommentje:
Valószínűleg új motor kell bele, ami önmagában 6-700ezer Ft, ahogy néztem.
jan. 31. 22:26
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Új motort nem kapsz egy milláért, jobb ha tudod.

HA bontott motort tesz bele akkor lehet még szarabb lesz.

Sajnos minden használt autó lehet hasonló, le lett már írva ezerszer hogy a jó autót nem adja el senki.

febr. 1. 06:06
 9/14 anonim válasza:
100%

Van egy fontos kérdés: kereskedéstől (nem márkaszalon is ide tartozik) vagy magán embertől vetted az autót? Illetve mikor? Ugyanis kereskedés által ártákesített autó esetében a szavatossági idő (1 év szerintem) első felében őt terheli annak bizonyítási kényszere, hogy a hiba, illeteve annak közvetlen kiváltó oka nem volt már akkor is jelen az autóban, amikor eladta. Privát felek között fordított: a vevőnek kell bizonyítani, hogy már akkor már benne volt. Pontos feltételeket részleteket a neten meg lehet találni, illetve adott esetben egy megfelelően szakosodott ügyvéd is segíthet - 1 h tanácsadás ára nekem bőven beleférne, mert adott esetben még az is kiderülhet, hogy nem csak a teljes vételárat, de az átírás költségeit, sőt még a már ráköltött összeget, vagy annak valamekkora részét is vissza lehet kapni. És még csak perre sem biztos, hogy el kell majd menni, mert ha kereskedő volt az eladó, akkor ő tisztában van azzal, hogy nagyon nem egyszerű a fent említett bizonyítást (a hiba az eladáskor biztos, hogy nem volt jelen) elvégezni.

Szóval én a 3. opciót választanám, azzal a kiegészítéssel, hogy nagyon utána mennék, hogy minél kisebb legyen a veszteségem. Semmiképpen sem fordítanék erőforrást (idő, pénz, mentális egészség), hogy aztán egy olyan autóm legyen, ami nem biztos, hogy valaha is teljesen motor-probléma mentes lesz. Fontos: semmit nem tudunk arról, hogy a hiba egyértelműen meghatározott-e, 100 % bizonyossággal kiküszöbölhető-e, és hogy ez mennyibe kerül. Szóval ezeket is érdemes kideríteni, mert különben nehéz megalapozott döntést hozni.

febr. 1. 11:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Kereskedésből vettem az autót, tavaly október végén.
febr. 1. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!