Melyik autót választanátok?
Volvo S40-ből inkább valamelyik benzinest vegyem, vagy valamelyik dízelt maximum kétmilláért?
Kérhetnék okokat hogy melyiket miért ne és miért igen?
Köszi.
Attól függ melyik generáció és melyik motorról van szó.
Első generációs S40 esetében csak benzinest. A dízel egy Renault motor, fos. A benzinesek közül mindegyik a Volvo saját motorja volt, mocskosul jó motorok. Sőt, a Volvo az alap platformot a nagyobb, öthengeres motorokra tervezte, az 1.6-2.0 négyhengeresek annak a kisebb változatai. Mivel a platform sokkal erősebb motorokhoz lett tervezve, ezért ezek a kisebb négyhengeres verziók nagyon-nagyon sokat kibírnak.
A második generációnál a benzinesekkel szintén ugyanez a helyzet, van pár visszatérő, illetve megkapta ez is a nagyobb, öthengeres motorokat. Ugyanazt tudom mondani: mindegyik ugyanaz a platform, szóval mindegyik egyformán jó, bár a kasztni már elég nehéz, szóval én minimum egy 2.0 motort választanék. Dízel esetében csak az öthengereseket szabad nézegetni. A négyhengeresek Peugeot motorok, újonnan nem voltak rosszak, de mára szétrúgták mindegy. Az öthengeresek (D3, D4, D5) saját motorjai, azok rendben vannak.
Volvóból nyugodtan válaszd a benzinest, vagy a dízelest is. Mind a kettő piszok jó konstrukció.
Én inkább azt mondanám, hogy ha sokat mész városon kívül, pályázol, akkor dízel. Ha többet mész városban, akkor meg benzin.
A két Milla, akkor nyilván a második generációról beszél.
Ha városban jársz akkor benzines kell, az 1.6 az egy jó motor, elvan városban 8 literrel, nem egy erőgép de megbízható nagyon.
Az 1.8 és 2.0 szintén Ford motorok nem jók, olajzabálók, felejtős, akkor inkább a 2.5 T.
A nem városban döcögsz, a dízelek mind jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!