Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autót választanátok?

Melyik autót választanátok?

Figyelt kérdés

Volvo S40-ből inkább valamelyik benzinest vegyem, vagy valamelyik dízelt maximum kétmilláért?

Kérhetnék okokat hogy melyiket miért ne és miért igen?

Köszi.

tegnap 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Én sokat megyek, így a dízel fele nézelődnék. A jó D5-ös :)
tegnap 16:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Mire használnád? Ha rövidtávozol is akkor bármelyik szívóbenzin, de ha nem akkor meg ahogy előttem is írták D5
tegnap 16:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Attól függ melyik generáció és melyik motorról van szó.

Első generációs S40 esetében csak benzinest. A dízel egy Renault motor, fos. A benzinesek közül mindegyik a Volvo saját motorja volt, mocskosul jó motorok. Sőt, a Volvo az alap platformot a nagyobb, öthengeres motorokra tervezte, az 1.6-2.0 négyhengeresek annak a kisebb változatai. Mivel a platform sokkal erősebb motorokhoz lett tervezve, ezért ezek a kisebb négyhengeres verziók nagyon-nagyon sokat kibírnak.

A második generációnál a benzinesekkel szintén ugyanez a helyzet, van pár visszatérő, illetve megkapta ez is a nagyobb, öthengeres motorokat. Ugyanazt tudom mondani: mindegyik ugyanaz a platform, szóval mindegyik egyformán jó, bár a kasztni már elég nehéz, szóval én minimum egy 2.0 motort választanék. Dízel esetében csak az öthengereseket szabad nézegetni. A négyhengeresek Peugeot motorok, újonnan nem voltak rosszak, de mára szétrúgták mindegy. Az öthengeresek (D3, D4, D5) saját motorjai, azok rendben vannak.

tegnap 17:03
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 Bocs, hülyeséget beszélek. Második generációnál benzinesből voltak Ford-motorok is, 1.6 és azt hiszem 1.8 is. De azok is jók. Nem annyira, de amúgy megbízhatóak. Csak mint írtam, túl gyengék, szóval inkább 2.0 és afölött.
tegnap 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Az összes motor jó benne alapvetően, a dízel viszont mint mindig, kevésbé megbízható, hisz több dolog van benne ami el tud romlani. Állapotot vegyél és benzinest ha rövidtávok, dízel ha hosszútávok. Természetesen nagyon alaposan át kell vizsgáltatni vétel előtt, főleg a dízelt. A jó konstrukciót is tönkre lehet tenni.
tegnap 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Benzinest. Nem is kérdés.
tegnap 19:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Volvóból nyugodtan válaszd a benzinest, vagy a dízelest is. Mind a kettő piszok jó konstrukció.

Én inkább azt mondanám, hogy ha sokat mész városon kívül, pályázol, akkor dízel. Ha többet mész városban, akkor meg benzin.

tegnap 19:23
 8/9 Senior Séf ***** válasza:
50%
Meggondolnám a Volvót. Ha meghibásodik, egy vagyon a javítása.
tegnap 19:27
 9/9 anonim ***** válasza:

A két Milla, akkor nyilván a második generációról beszél.

Ha városban jársz akkor benzines kell, az 1.6 az egy jó motor, elvan városban 8 literrel, nem egy erőgép de megbízható nagyon.

Az 1.8 és 2.0 szintén Ford motorok nem jók, olajzabálók, felejtős, akkor inkább a 2.5 T.

A nem városban döcögsz, a dízelek mind jók.

tegnap 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!