Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes chiptuningolni egy...

Érdemes chiptuningolni egy OCTAVIA 1.5 TSi-t?

Figyelt kérdés

Múlt héten vettem egy lassan 5 éves 4-es Octavia-t. 1.5 Tsi 150 LE. Kicsit kelletlennek érzem. Egy női tulajdonosa volt. Néha olyan érzésem van, mintha el kellene találnod pontosan milyen fordulatanál tölt be a turbo. 2-es pl 20-30 km/h nál, ha lepadlózom csikorognak a kerekek és megindul, néha meg, mintha csak egy szívó 1.5-be ülnék. Valahol olvastam, hogy a +25 LE-t és +60 Nm-t el lehet érni lazán szoftvermódosítással, így 175 LE és 310 Nm lenne. Érdemes esetleg szakszerű műhelybe állítani szoftveresen a lóerőn és a nyomatékon, ahol garanciát is vállalnak?

1.5 TSi, 110kW/150LE, hengerlekapcsolásos modell.

ma 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy valószínűséggel azért, mert a 3-as hoz képest már egy nehezebb kaszni. Bár becsapós, mert minden tekintetben jobb egy 4-es Octavia a 3-as hoz képest és a zajszigetelés is jobb lett. Úgy tudom autópályán meg nagyon is érezhető a nyomaték és oda is való utazóautó. Amennyiben nem garanciás már, és valóban garanciát vállal egy olyan szakszerű cég, akinek neve is van, akkor érdemes. A TSi motorok egyébként is nagyon szépen tuningolhatóak és, ha nem gyilkolod nem fogod kinyírni.
ma 14:13
 2/4 anonim ***** válasza:
19%
1.4 tonnás önsúlynál és 150le-nél nem tudom mire számítottál. Súly/teljesítmény arányban ez kb. egy 1 tonnás 1.4-es szívónak felel meg.
ma 15:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Van olyan gyártmány, amihez a gyár nem adta ki a hardverkulcsot, tehát nem lehet tuningolni...

érdeklődni kell a tuningcégnél.

(nálam ez van)

ma 17:11
 4/4 retektorta ***** válasza:

"a gyár nem adta ki a hardverkulcsot"

Ez valami orbitális félreértés lehet, illetve félremagyarázás...

ma 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!