Mennyivel nehezebb manuális váltón megtanulni vezetni az
automatához képest?
Figyelt kérdés
Ahogy hallom legalább 100+ óra gyakorlás szükséges ha vki abszolút a 0-ról kezd vezetni tanulni a manuálishoz (tehát nem volt apu aki odaadta kocsiját elhagyatott helyen hogy váltani tanuljon a gyereke stb) tehát ez nagyon drágává teheti a tanulást hiszen meg kell venni az órákat, elvileg már ösztön szintjén rögzülnie kell így automatához képest sokkal veszélyesebb mert nem tud forgalomra figyelni egyén váltásra kell megállás nélkül. Már eleve környékről legtöbben csak automatán vizsgáznak. Van e értelme tehát szivatnom magam manuálissal?
Meg lehet tanulni sokkal hamarabb, a vizsgákon én olyat 1x se hallottam, hogy valaki azért bukott volna meg, mert a váltóval volt baja.
Az egyetlen amit tehetsz, hogy ezt a 100 órás sültbaromságot most elfelejted.
Maximum 4-5 óra után már senkinek nem szokott baja lenni a váltóval, normális oktató mellett.
tegnap 12:59
2/11 anonim válasza:
Akkor mondok ellenpéldát, több ismerősöm manuális váltóson 30-adik órán forgalmi vizsgázott és elsőre átment. Ráadásul az oktatás előtt sosem vezetett. Nagyon nagy baromság ez a 100 óra, az átlag olyan 40-45 környékén van. A váltogatás egyáltalán nem a nehéz része a vezetésnek, az egy rutin lesz kis idő után, csak csinálod mintha természetes lenne, a forgalomra figyelsz. Az elején megtanulni lehet hogy nehéz, de nagyon megéri.
tegnap 13:05
3/11 anonim válasza:
39 évesen lett jogosítványom. Nő vagyok és előtte egy percet sem vezettem, azt sem tudtam melyik pedig mire való. Totál a nulláról kezdtem. A váltókezeléssel semmi bajom nem volt, megtanultam. Levezettem a kötelező óraszámot és utána még vettem 4 órát, majd vizsgáztam, elsőre átmentem. Aztán még a férjemmel vezettem valamennyit, kb. 2 hétig, onnantól egyedül. Eleinte jobban figyeltem mindenre, nagyjából 2 hónap múlva már rutin volt minden. Automatát sosem vezettem.
tegnap 13:13
4/11 anonim válasza:
3-as vagyok: helyesen: nem tudom melyik pedál mire való :-)
tegnap 13:13
5/11 anonim válasza:
Automatán lényegesen nehezebb megtanulni.
tegnap 13:15
6/11 anonim válasza:
Automata mindörökké..teljesen felesleges kéziváltóval tanulni, amikor nemsokára csak váltó nélküli járművek lesznek..-akár villany, akár belsőégésű...
fizess be automatára, probléma pipa.
tegnap 13:18
7/11 A kérdező kommentje:
5-ös
Már miért lenne nehezebb?
tegnap 13:30
8/11 anonim válasza:
Hülyeség, én 36 órával hibavonal nélkül vizsgáztam úgy, hogy az elméleti tanfolyamon tudtam meg, mi az a kuplung. Az autó kezelését megtanulni kb. pár óra, a forgalmi helyzeteket felismerni és időben reagálni, az az, ami friss jogsi sem esetén sem abszolút automatikus, hanem gyakorlás kérdése.
tegnap 13:46
9/11 anonim válasza:
Ha a nyers váltást nézzük, akkor valóban kell 100+ vagy akár több óra mire valaki megtanul minden helyzetben finoman, takarékosan, vagy éppen lendületesen váltani.
Csak közben már lesz jogsid 30-50 óra után.
tegnap 14:26
10/11 anonim válasza:
Automataváltóval is lehet 100+ vezetési órát venni, ha szarul kanyarodsz, vagy nem tudsz parkolni.
Én manuálissal vizsgáztam 58.ik óra után. Automatát sosem vezettem, de az ismerőseim elmondása alapján és az eddig hallott üzemeltetési költségek alapján soha az életben nem szeretnék automataváltós kocsiba ülni. Számomra akkor élvezetes az autózás, ha én váltok. Helyettem csak ne váltson semmilyen elektronika, akármilyen kényelmes is legyen!
Ha automatával vizsgázol, utána csak azt vezethetsz mindaddig, amíg újra nem vizsgázol maniálissal. Ellenben manuális váltó esetén nincs ilyen korlátozás:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!