Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem lehet már újonnan...

Miért nem lehet már újonnan venni manuális váltóval 3-mas BMW-t?

Figyelt kérdés
ma 07:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Mert elavult technológia, nincs rá igény és hatékonyabb az automata. Ráadásul a különféle hibrid és full elektromos modelleknél értelme sincs a manuálisnak
ma 07:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez már nem a 90es évek… sajnos
ma 08:10
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát értem.. csak olyan rossz, mert a vezetési élményhez sokat hozzátett a manuális vàltó…
ma 08:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
#3 M3 még kapható manuális váltóval. Ott legalább van vezetési élmény is, nem a 18d-nél.
ma 08:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Már az előző generációs hármast (F30) is alig vették kézi váltóval, nem látták értelmét a továbbiakban a kézi váltónak. A mostani hármasnál már csak a 320d-nél volt elérhető a kézi váltó asszem 2022-ig, a frissítés óta minden motorral csak automatát lehet kérni.

Ezek a 8 fokozatú automata váltók sokkal takarékosabbak és gyorsabban váltanak mint a korábbi váltók, a kézi váltóról nem is beszélve. Így érhető el az elvárt fogyasztás. Más részről ahogy az egyes is mondja, most már minden modellnél 48 Voltos mild-hibrid rendszer van, ott nem tudnának mit kezdeni a kézi váltóval.

ma 08:25
 6/12 anonim ***** válasza:
75%

Ezt a vezetési élményt sose fogom érteni: ha kimész egy pályára ott tiszta sor. De a hétköznapok hol a vezetési élmény amikor lámpától lámpáig gurulsz vagy amikor az autópályán tempomattal haladsz vagy amikor két falu között az úton annyi a kátyú, hogy örülöd, ha túléli a futómü?

És ez az élmény miért lesz nagyobb, ha te váltasz?

Mellesleg a legtöbb automatán is van manuális üzemmód.

ma 08:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az átlag BMW vásárló lesz@rja a manuális váltót. A legtöbb kommersz márkánál is meredeken emelkedik az automata autók aránya, egy prémium vásárló meg nem akar váltogatni.

Az, hogy csóró másodpiacon a "vezetési élményre" izgulókat ez zavarja az se a BMW-t se az igazi vásárlóit nem érdekli.

Tipik BMW "vásárló" Minta Izabella a Nagyonmegy ZRt marketing igazgatója, ha lenne is választása az autómatát tuti behúzná a listán. Ha már a cég ilyen nagylelkű. 🤣

ma 08:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Manuális váltóval valóban másabb. De nagyobb pályás utakon kényelmesebb az automata.

Amúgy ezek a mai autók, bármelyik márkát is nézzük olyan ocsmányak és egyformák.... Mercedes, BMW, teljesen elvesztették azt a korábbi elegáns és egyedi megjelenésüket. Nem értem hogy lehet ilyen unalmas formát tervezni. Tiszta műanyag az egész, lassan a szélvédő is.

ma 09:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Én újonnan szeretnék vásárolni BMW 320D-t de elkeseredtem amikor megláttam, hogy csak automata váltóval lehet venni.. nekem mindig manuális váltós kocsim volt idàig, de úgy néz ki, hogy mostmár ha tetszik ha nem automatás lesz…
ma 10:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Saját autóból eddig én is mindig a manuálissal kavirnyásztam meg nyomkodtam a bal lábammal. De ha újat kellene vennem, biztosan automatát vennék. Ezek a kormányról kapcsolható dupla-kuplungos automaták nagyon jók, sokkal gyorsabban váltanak egy pöccintéssel mint te a manuálissal, nekem tetszenek.
ma 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!