Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem lehet már újonnan...

Miért nem lehet már újonnan venni manuális váltóval 3-mas BMW-t?

Figyelt kérdés
dec. 12. 07:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Mert elavult technológia, nincs rá igény és hatékonyabb az automata. Ráadásul a különféle hibrid és full elektromos modelleknél értelme sincs a manuálisnak
dec. 12. 07:16
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez már nem a 90es évek… sajnos
dec. 12. 08:10
 3/19 A kérdező kommentje:
Hát értem.. csak olyan rossz, mert a vezetési élményhez sokat hozzátett a manuális vàltó…
dec. 12. 08:11
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
#3 M3 még kapható manuális váltóval. Ott legalább van vezetési élmény is, nem a 18d-nél.
dec. 12. 08:19
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Már az előző generációs hármast (F30) is alig vették kézi váltóval, nem látták értelmét a továbbiakban a kézi váltónak. A mostani hármasnál már csak a 320d-nél volt elérhető a kézi váltó asszem 2022-ig, a frissítés óta minden motorral csak automatát lehet kérni.

Ezek a 8 fokozatú automata váltók sokkal takarékosabbak és gyorsabban váltanak mint a korábbi váltók, a kézi váltóról nem is beszélve. Így érhető el az elvárt fogyasztás. Más részről ahogy az egyes is mondja, most már minden modellnél 48 Voltos mild-hibrid rendszer van, ott nem tudnának mit kezdeni a kézi váltóval.

dec. 12. 08:25
 6/19 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a vezetési élményt sose fogom érteni: ha kimész egy pályára ott tiszta sor. De a hétköznapok hol a vezetési élmény amikor lámpától lámpáig gurulsz vagy amikor az autópályán tempomattal haladsz vagy amikor két falu között az úton annyi a kátyú, hogy örülöd, ha túléli a futómü?

És ez az élmény miért lesz nagyobb, ha te váltasz?

Mellesleg a legtöbb automatán is van manuális üzemmód.

dec. 12. 08:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Az átlag BMW vásárló lesz@rja a manuális váltót. A legtöbb kommersz márkánál is meredeken emelkedik az automata autók aránya, egy prémium vásárló meg nem akar váltogatni.

Az, hogy csóró másodpiacon a "vezetési élményre" izgulókat ez zavarja az se a BMW-t se az igazi vásárlóit nem érdekli.

Tipik BMW "vásárló" Minta Izabella a Nagyonmegy ZRt marketing igazgatója, ha lenne is választása az autómatát tuti behúzná a listán. Ha már a cég ilyen nagylelkű. 🤣

dec. 12. 08:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Manuális váltóval valóban másabb. De nagyobb pályás utakon kényelmesebb az automata.

Amúgy ezek a mai autók, bármelyik márkát is nézzük olyan ocsmányak és egyformák.... Mercedes, BMW, teljesen elvesztették azt a korábbi elegáns és egyedi megjelenésüket. Nem értem hogy lehet ilyen unalmas formát tervezni. Tiszta műanyag az egész, lassan a szélvédő is.

dec. 12. 09:07
 9/19 A kérdező kommentje:
Én újonnan szeretnék vásárolni BMW 320D-t de elkeseredtem amikor megláttam, hogy csak automata váltóval lehet venni.. nekem mindig manuális váltós kocsim volt idàig, de úgy néz ki, hogy mostmár ha tetszik ha nem automatás lesz…
dec. 12. 10:08
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Saját autóból eddig én is mindig a manuálissal kavirnyásztam meg nyomkodtam a bal lábammal. De ha újat kellene vennem, biztosan automatát vennék. Ezek a kormányról kapcsolható dupla-kuplungos automaták nagyon jók, sokkal gyorsabban váltanak egy pöccintéssel mint te a manuálissal, nekem tetszenek.
dec. 12. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!