Mennyire amortizálódik le ettől az autó?
Figyelt kérdés
Mindennapos használat az 2x10 km a munkahelyre, vagyis havi 220 km. Plusz minden hónapban egyszer megtennék vele 2400 km-t (1200 oda, 1200 vissza, (Magyarországra ingázás)) Vagyis évi kb. 34.000 km futásteljesítmény (hozzászámoltam még plus 2500 km-t egyéb dolgokra)
Egy 2018-as benzines Suzuki Vitaráról van szó. A Magyarországra ingázás szerintetek mennyire amortizálja le, mennyire használja le?
tegnapelőtt 14:47
1/7 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz, erre van kitalálva az autó.
2/7 anonim válasza:
Sosem a megtett kilométerek a fő bűnösök a leamortizálásban, hanem a tré utak, a karbantartás hiánya, a fölöslegesen magas fordulattartomyányban való üzemeltetés, a túlterhelés, stb.
3/7 anonim válasza:
Én is ennyit megyek évente, ezért vettem autót.
4/7 anonim válasza:
Milyen értelemben? Műszakileg? Karban kell tartani. Olajcsere évente kétszer, de inkább háromszor ilyen futásnál. Többi szűrőt is sűrűbben kell cserélni. Fék, futómű, kuplung, akku, beltér nem fog a pályán jobban kopni-fogyni mint egy ovijáratos autónál. Az autó elején a fényezés, klímahűtő, szélvédő szenvedhet kisebb-nagyobb károkat a kavicsoktól. Ha ez eladhatóság szempontjából kérdezed, nyilván egy 400.000 km-t futott autó, noha műszakilag pillanatnyilag hibátlan is, reálisan hátrányban lesz egy ugyanolyan 120.000 km-eshez képest. Tapasztalatból írom. 8 éven át ingáztam rendszeresen 240 km-es távolságra.
5/7 anonim válasza:
Nyílván jobban, mintha fele ennyit menne.
De én inkább onnan közelíteném meg, hogy semmi kedvem nem lenne havi 2x1200 kmt levezetni egy seggel. Repülő, vonat nem opció?
6/7 anonim válasza:
10k, maximum 15k km-enként olajcsere és semmi baja nem lesz, erre lett kitalálva.
7/7 anonim válasza:
Amortizálódik. De arra van, nemhogy tartsd a vitrinben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!