Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem megterhelő ez az autó...

Nem megterhelő ez az autó akkumulátorának?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vettem az autómba ilyen szivargyújtós átalakítót, amibe egyszerre 3 dolgot lehet bedugni. Van 2 szivargyújtós ülésfűtésem, azokat beledugtam, illetve egy szivargyújtós telefontöltőt is. Nem sok ez így egyszerre? Mindig hosszabb távokat van használva az autó. Illetve ugye ha leállítom a motort nem világít ezeknek a visszajelzője, akkor 100% nem tudja leszívni az akkut? Csak biztosra szeretnék menni.😅
tegnap 16:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Egyáltalán nem. Generátor egyből vissza is tölti.
tegnap 16:34
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

Ha jár a motor, akkor nem fog lemerülni.

Viszont a szivargyújtón 15A-es biztosíték szokott lenni, ha mindent egyszerre kapcsolsz be, azt nem biztos, hogy bírni fogja.

tegnap 16:51
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek!

De ha leállítom a motort és kialszik a visszajelző fényük illetve nem is melegít az ülésfűtés sem, akkor nem tudja leszívni az akkut, ugye?

Első autóm 20 évesen, ezért nem tudom.

tegnap 16:54
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha levett gyújtásnál nem kap áramot, akkor nyilván nem.
tegnap 17:00
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Leveszed a gyujtást akkor a szivargyujtót is kikapcsolja, pont azért hogy ha ott felejtenéd akkor ne merüljön le.
tegnap 17:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyáltalán nem alapvetés, hogy lekapcsolja. Az enyémen pl akkor is töltődik a telefon, szerencsére.
tegnap 18:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6 Némelyik kocsi csak akkor áramtalanítja az "egyéb fogyasztók" áramkört, ha kihúzod a kulcsot.

Attól hogy levetted a gyújtást, még működhet a szivargyujtó.

tegnap 18:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

7.

Kihúzott kulccsal is tölt természetesen. Már egy korábbi 2004-es kocsimon is töltötte így, azon konkrétan 20 percig. Nagyon hasznos, mert menet közben a működő telefon sokkal lassabban tölt, meg még sokkal jobban is melegszik.

tegnap 18:48
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem láttam még olyan autót, aminél a gyújtás kapcsoló kapcsolja a szivargyújtót!

Húzz ki mindent, az a biztos!

ma 12:05
 10/13 anonim ***** válasza:
66%

#9: akkor teljesen tájékozatlan vagy. Az hogy te nem láttál ilyet, az csak téged minősít.

Ma már minden kocsi lekapcsolja a szivargyújtót is, de már a 2000-es évek elején is a többség ilyen volt.

ma 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!