Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri az a gumi ami 3 éves,...

Megéri az a gumi ami 3 éves, de frissen vásárolt?

Figyelt kérdés
Vettem nyári gumikat, Bridgestone Turanza t005 205/45 R17 méretben. 38.000 Ft/db volt az ára (ár/értékben nem tűnt rossznak), a futár nemrég hozta meg, és most derült ki, hogy 2021/42-es gyártású. Így érthető miért volt alacsony az ára, de bosszantó, hogy nem írják ki ez az infót. Mivel online rendeltem ezért van 14 napom visszaküldetni. Lehet élnék ezzel a lehetőséggel, de érdekelnek a vélemények, hogy visszaküldenétek vagy hagynátok?

ma 17:52
 1/5 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

3 éves gumit még eladhatnak újként.

3-4 szezont tudsz menni vele, aztán megint le kell cserélni a kora miatt...

Az ára nem volt vészes egyébként, azért ebből gondolhattad volna hogy valami nem kerek.

ma 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem túlgondolod a dolgot, mert feleslegesen aggódsz.

[link]

Idézem

"A gumiipari szakemberek egyetértenek abban, hogy az abroncsok élettartama 10 év. Ugyanakkor nagyon lényeges, hogy az előírt körülmények között tárolt, és még fel nem szerelt gumiabroncsok 5 éven keresztül teljes mértékben megőrzik azokat a tulajdonságaikat, amelyek a gyártás időpontjában is fennálltak."

ma 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
3-5 éves dot számig újnak számit a gumi. Ezzel 6,5-7 évig még közlekedhetsz, nem küldeném vissza. Más gumisoknál is ilyeneket fogsz találni.
ma 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha jól volt tárolva, és 3-4 év alatt lekoptatod, akkor megtartanám. Feltéve, hogy azért tényleg megérte, mert nem néztem a teljes árát. Nyilván nem láttad, hogy tárolják, de ha rugalmas, sötét fekete a színe, nem deformált, akkor feltételezhetően jó helyen volt. Egyéb esetben visszaküldeném. Nem tudom, hogy a webáruháznak kötelessége lett-e volna feltüntetni, hogy 3 évnél öregebb a gumi. Mert ha igen, akkor illene a visszaküldést is fizetniük, de ezt érdemes előre lekommunikálni velük.
ma 19:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha normálisan volt tárolva és nem használták, akkor 5 éves koráig eladható újként. Mit vártál, január közepén a 2025 eleji gyártást kapod?
ma 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!