Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manuálisról automatára átállás?

Manuálisról automatára átállás?

Figyelt kérdés
34 órát vezettem le eddig, sajnos csak heti 2 órát tudok, de annyi a lényeg, hogy kb ilyen 10 órás szinten leragadtam. Egyszerűen nem tudok továbbhaladni. Sokszor lefulladnék a kocsival, ha az oktató nem segítene kuplunggal. Ölöm az autót, szinte mindig elbaszom a váltások legjobb idejét túlhuzatom vagy éppen lendületlen az egész. Ha meg próbálnék erre figyelni, akkor a forgalomra nem tudok figyelni. Nagyon sokat idegeskedek mostanában emiatt, ami meg minden más tevékenységemre is kihat. Azt mondta az oktató, hogy menjek át automata váltós autóra. Megbeszéltem itthon, elfogadták, meg az a helyzet van egy kis mozgáskoordinációs problémám finommotorikus képességeket tekintve. Ha 34 órát levezettem manuálisan, akkor 30-at kellene még itt is vezetni minimum?

jan. 22. 22:38
1 2
 11/17 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Ha ennyire nem érzed, lehet tényleg jobb ha átváltasz automatára, nem szégyen az. De az oktatóváltás nekem is előbb jutna eszembe, csak a váltással van gondod?
jan. 23. 14:54
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudok a forgalomra figyelni...nagyon sokat idegeskedek emiatt"

Aki nem képes manuálissal vezetni, az az automatával sem fog.

Értem én, hogy arra számítasz, nem kell majd a váltóval "bajlódni" de attól, hogy nincs baloldali pedál és nem kell a középen kiálló vasdarabot toszogatni, attól még a többi megmarad.

#7 meg költözzön az USA-ba, ott reklámozza az automatát. 🤣

jan. 23. 20:26
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Bácsi, már az EU-ban is az eladott új autók nagyrésze automata.
jan. 23. 20:47
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

#13.

Az EU eladási mutatói nem hatnak meg, tekintve hogy nem erről szól a kérdés.

jan. 23. 21:42
 15/17 kutyafule4 ***** válasza:
100%
#12 de a váltás miatt nem tud a forgalomra koncentrálni. Kezdőknek nem automatikus a kuplung és a váltó használata odafigyelés nélkül.
jan. 23. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:

#15.

Számomra az a furcsa, hogy a kérdező 34 óra levezetése után, még mindig a sebességváltó és a kuplung használata miatt nem képes figyelni a forgalomra.

Ennyi idő után ezeket, már különösebb odafigyelés nélkül kellene tudni használni.

Nem azt mondom, hogy 100%-os biztonsággal és precizitással, de semmi esetre sem úgy, hogy közben elvonja a figyelmet, a kormány-, irányjelző- fék- stb. használatáról.

Természetesen, ha csak az automatában látja a megoldást, akkor váltson!

Sok sikert hozzá!

Bár ilyen szemlélettel az is elképzelhető, hogy egy automatában is előbb-utóbb fog valami kifogást találni.

jan. 24. 14:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Ki kell próbálni az automatát és ha azt biztonságosnak érzed akkor maradj annál, én is így tettem mert az oktatómnak volt mindkettő, amikor látta hogy nem igazán megy a váltás akkor átültünk a másikba és ott nem volt semmi gond, sőt még élveztem is
jan. 29. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!