Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Korai 11 hónaposan a napi egy...

Korai 11 hónaposan a napi egy alvásra átállni?

Figyelt kérdés

A lányom most 11 hónapos. Eddig napközben kettőt aludt, viszont az elmúlt 1,5 hétben nagyon nehezen alszik csak el délután.

Azt olvastam hogy az idegrendszeri fejlődés miatt ideális esetben 15-18 hónaposan ajánlott az átállás.

Kinek mennyi idősen állt át a gyermeke a napi 1 alvásra?

#alvás #Korai az átállás #Átállás 1 alvásra
dec. 7. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8%
A napi egy alvás azt jelenti, csak éjjel alszik a gyerek. Az enyém egy éves volt, amikor erre át állt.
dec. 7. 17:58
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Több nyugalom, kevesebb inger kellene a gyerekeknek. Amikor én voltam gyerek, 50 éve, mindenki aludt még az óvodában délután. Sokkal békésebb, lassúbb életünk volt.

Másrészt viszont korábban keltünk (reggel 6-kor vagy még korábban), gyalog mentünk az oviba, sokat játszottunk a levegőn és ezért dél körül elálmosodtunk.

Már a gyerekeimnél nehezebb volt, de azért 4-5 éves korukig aludtak délután: nem volt telefon, nem volt tévénk sem, még mindig korán keltek (fél 7 körül), szóval ismét csak délre elfáradtak.

dec. 7. 18:25
 3/12 anonim ***** válasza:
41%
Kb 2 éves volt mindkét gyerekem, mikor napközben csak egyszer aludtak. Pont ekkor kezdte a fiam a bölcsődét, így ez jól is jött ki. Ott aludt egyszer és ennyi. Amúgy úgy olvastam, hogy kb ennyi idősen állnak át átlagban a gyerekek.
dec. 7. 18:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kell elhagyni a nappali alvást (vagy az egyiket belöle), amikor a gyereknek nincs már rá igénye.
dec. 7. 19:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt így nem lehet behatárolni. Mindhárom gyerekem más-más korban állt át. Más az igényük. Akkor kell váltani, ha úgy ítéled meg, hogy ha kétszer alszik, akkor este nem tudod időben elaltatni, illetve nappal a második alvás már nagyon nehezen megy. Aztán megpróbálod az egyet. Ha az elég neki, nem nyűgös és bírja estig, akkor neki màr elég az egy.
dec. 7. 19:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Ahogy négyes írta akkor kell elhagyni az egyik nappali alvást amikor már nincs rá igénye.

Az én fiam 11 hónapos múlt. Ő a kettőt úgy aludta, hogy 7-8 körül egyet (hajnali kelő volt) majd 12-12:30 kor még egyet. Ő délutáni alvását amikor 16 óra fele aludt egyet kb 8 hónaposan hagyta el.

Nem tudtam elaltatni úgy tudtam, hogy leszokik az egyik alvásról. Volt egy óra küzdelem után aludt 30 percet és felkelt.

Amikor a második alvást elhagyta első hét vokt nehezebb, utána jobb lett, mert reggel később kelt így délig lazán ébren maradt.

A babák nem olvassák a nagykönyvet nem minden ugyanúgy van.

dec. 7. 19:41
 7/12 anonim ***** válasza:
Az enyém kb egy hét alatt állt át, néhány nappal 11 hós kora előtt.
dec. 7. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor amikor igenyli. En nem is értem miert kategorizálsz be egy embert ? Minden ember más , attól , hogy gyerek még ő is ember , saját igényekkel.
dec. 7. 20:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Melyik mikor. A legnagyobb 9 hósan, és 18 hótól nem aludt napközben, cserébe éjjel sem..

A lányom 5 évesen is aludt még délben.

A kisebbik fiam 3 éves korától oviban aludt, éjjel nem, meg otthon sem.

A kisebbik lányom meg 2 éves korától nem alszik nappal, de éjjel igen.

Teljesen gyerekfüggő, az ő igényeit nézd csak.

dec. 7. 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 11 hónaposan hagyta el az egyik nappali alvást, igaz, ő a délutánit "tartotta meg" 😀

Napokig próbáltam délelőtt altatni, de mindig 1-1,5 óra szenvedés után aludt el, és 20 perc múlva ébredt. Meguntam, és egyszerűen nem erőltettem tovább, azóta minden szuper 🙂

Most már elmúlt 2, délután még mindig alszik általában nagyokat, sokszor 3, de néha akár 4 órát is. (És bár most is van, hogy kínlódás az altatás, de ha sikerül letenni, akkor sokat alszik, innen tudom, hogy igénye van rá, csak persze minden érdekesebb ilyenkor 😀)

dec. 8. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!