Korai 11 hónaposan a napi egy alvásra átállni?
A lányom most 11 hónapos. Eddig napközben kettőt aludt, viszont az elmúlt 1,5 hétben nagyon nehezen alszik csak el délután.
Azt olvastam hogy az idegrendszeri fejlődés miatt ideális esetben 15-18 hónaposan ajánlott az átállás.
Kinek mennyi idősen állt át a gyermeke a napi 1 alvásra?
Több nyugalom, kevesebb inger kellene a gyerekeknek. Amikor én voltam gyerek, 50 éve, mindenki aludt még az óvodában délután. Sokkal békésebb, lassúbb életünk volt.
Másrészt viszont korábban keltünk (reggel 6-kor vagy még korábban), gyalog mentünk az oviba, sokat játszottunk a levegőn és ezért dél körül elálmosodtunk.
Már a gyerekeimnél nehezebb volt, de azért 4-5 éves korukig aludtak délután: nem volt telefon, nem volt tévénk sem, még mindig korán keltek (fél 7 körül), szóval ismét csak délre elfáradtak.
Ahogy négyes írta akkor kell elhagyni az egyik nappali alvást amikor már nincs rá igénye.
Az én fiam 11 hónapos múlt. Ő a kettőt úgy aludta, hogy 7-8 körül egyet (hajnali kelő volt) majd 12-12:30 kor még egyet. Ő délutáni alvását amikor 16 óra fele aludt egyet kb 8 hónaposan hagyta el.
Nem tudtam elaltatni úgy tudtam, hogy leszokik az egyik alvásról. Volt egy óra küzdelem után aludt 30 percet és felkelt.
Amikor a második alvást elhagyta első hét vokt nehezebb, utána jobb lett, mert reggel később kelt így délig lazán ébren maradt.
A babák nem olvassák a nagykönyvet nem minden ugyanúgy van.
Melyik mikor. A legnagyobb 9 hósan, és 18 hótól nem aludt napközben, cserébe éjjel sem..
A lányom 5 évesen is aludt még délben.
A kisebbik fiam 3 éves korától oviban aludt, éjjel nem, meg otthon sem.
A kisebbik lányom meg 2 éves korától nem alszik nappal, de éjjel igen.
Teljesen gyerekfüggő, az ő igényeit nézd csak.
Az én fiam is 11 hónaposan hagyta el az egyik nappali alvást, igaz, ő a délutánit "tartotta meg" 😀
Napokig próbáltam délelőtt altatni, de mindig 1-1,5 óra szenvedés után aludt el, és 20 perc múlva ébredt. Meguntam, és egyszerűen nem erőltettem tovább, azóta minden szuper 🙂
Most már elmúlt 2, délután még mindig alszik általában nagyokat, sokszor 3, de néha akár 4 órát is. (És bár most is van, hogy kínlódás az altatás, de ha sikerül letenni, akkor sokat alszik, innen tudom, hogy igénye van rá, csak persze minden érdekesebb ilyenkor 😀)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!