Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sovány, alacsony termetű...

Sovány, alacsony termetű férfiként van lehetőségem biztonságosan nagymotort vezetni?

Figyelt kérdés

Minden álmom egy CBR650R vagy bármilyen sportmotor (de előbbi nagyon tetszik).

https://www.youtube.com/shorts/e_9E23-hj5c

A nagy gond viszont az, hogy a videóban látható fickóhoz hasonlóan én is 170 cm vagyok, ami még nagyobb gond, hogy 52 kg (pehelysúlyú és próbálok kondizni/hízni nem megy ellenben jól érzem magam a bőrömben így).

Arra lennék kíváncsi, hogy akár a magasság, akár a testsúly jelent-e kizáró tényezőt nagymotor jogsi szerzésében? Ha nem, akkor esetleg van olyan megoldás amivel az ülést (konkrétan a CBR650R-ét) lejjebb lehetne venni?

Köszönöm a normális hangvételű válaszokat!

tegnap 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:
171 centi magas vagyok és egy túraendúróm van. Az a bibi, hogy a magasság csak egy dolog, mert az sem mindegy, hogy milyen ülés van a motoron, vagyis mekkora terpeszben kell letenned a lábad. Vannak opcionális alacsony ülések, meg a futóművel is lehet játszani, némileg ültetni, de szerintem az egy sportmotornál nem biztos hogy szerencsés. De szerintem neked nem gond ez a motor ekkora magassággal. Jogsi téren nálunk volt olyan, hogy egy alacsonyabb csajnak nem engedték a korlátlant csak az A2-t, mert, hogy állítólag nem volt a magasságához való motor.
tegnap 20:09
 2/4 A kérdező kommentje:
#1: Köszönöm a választ. És a testsúly terén mi a helyzet? 52 kilóval tudok biztonságosan kontrollálni mondjuk egy CBR650R-t vagy más sportmotort?
tegnap 21:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Csajok is motoroznak ilyen géppel, meg szerintem a motorversenyzők se lehetnek nehezebbek nálad.
tegnap 21:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Valószínűleg megpróbálom majd. Nem tudom mennyire szigorú az orvosi. Van egy autoimmun gerincbetegségem is, de kezeléssel teljesen tünetmentes. Ugyanakkor nagy álmom egy versenypályára egyszer kimenni motorral. Dani Pedrosa elvileg 51 kg és én azért bízom még abban is, hogy tudok edzéssel is tömeget növelni. Remélem sikerülni fog mindkettő.
tegnap 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!