Mi a helyes vezetési stilus az autopalya felhajtokon?
Kicsit vitaba keveredtem a munkatarsamnal.
Az a kerdes, hogy ha a felhajton az ut elfogy, mert senki sem enged be, akkor a vegen varakozhatok e?
Meg ott ugye gyorsulni kene, hogy felvegyuk az autopalya sebesseget.
Na de ha gyorsulok, és nem engednek be, nagyobb az eselye, hogy elfogy a felhajto, és olyankor ki tudja meg tud e allni az ember.
A munkatarsam szerint nem lehet megallni, be kell csatlakozni.
Nekem meg halal felelmem van minden felhajton. Eddig szerencsem volt, befertem , de mi van ha egyszer nem fogok?
Mielott jonnenek a negativ beszolasok, nem aggodjatok, csak akkor cezetek ha muszaj, semmi keppen sem nagy varosban. Autopalyara is evente ha 2x felmegyek.
Nem engednek be?...én padlógázt adok üveghangig, és ha kell a záróvonalon is túlmegyek, mindig beférek...
megállni nincs értelme...
Munkatársad tudja rosszul.....
Szabály szerint meg kellene állni a besorolósáv végén ha nem tudsz besorolni.
300.000 levezetett km után egyszer történt velem olyan, hogy nem tudtam besorolni annyira nagy volt a forgalom és én baxxtam megállni és mentem tovább kb 100 métert a leállósávban és besoroltam.
Rohadt veszélyes lenne állóra megállni majd onnan 0-ról indulni.
Először mindig értékelni kell a helyzetet.
Vannak-e előtted?
Az előtted levő reakcióit is figyelned kell. Elképzelhető, hogy nem úgy viselkedik, ahogy te elvárnád, pl. befékez előtted.
Mennyien jönnek a külső sávban?
Ha csak egy kisebb összeragadt konvoj, akkor még azelőtt várd ki, hogy elkezdenél gyorsítani. Más esetben mielőbb gyorsulj fel a külső pályások sebességére, és sorolj be. Gyakorlatilag nem lehetnek egymáshoz olyan közel, hogy be ne férjél. Ahogy besoroltál tarts ezt a sebességet, amíg ki nem alakul a megfelelő távolságtartás.
Ha te mész az autópályán, és valaki fel akar hajtani, akkor segítsd akár azzal, hogy nagyobb helyet hagysz neki, akár úgy hogy átmész a belső sávba. Ez főleg lassú járművek számára nagy segítség, amelyek nem tudják felvenni a sebességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!