Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a helyes vezetési stilus...

Mi a helyes vezetési stilus az autopalya felhajtokon?

Figyelt kérdés

Kicsit vitaba keveredtem a munkatarsamnal.

Az a kerdes, hogy ha a felhajton az ut elfogy, mert senki sem enged be, akkor a vegen varakozhatok e?

Meg ott ugye gyorsulni kene, hogy felvegyuk az autopalya sebesseget.

Na de ha gyorsulok, és nem engednek be, nagyobb az eselye, hogy elfogy a felhajto, és olyankor ki tudja meg tud e allni az ember.

A munkatarsam szerint nem lehet megallni, be kell csatlakozni.

Nekem meg halal felelmem van minden felhajton. Eddig szerencsem volt, befertem , de mi van ha egyszer nem fogok?

Mielott jonnenek a negativ beszolasok, nem aggodjatok, csak akkor cezetek ha muszaj, semmi keppen sem nagy varosban. Autopalyara is evente ha 2x felmegyek.

ma 15:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Abban igaza van hogy nem lehet megállni, be kell csatlakozni. Az elején még lassúra kell venni a tempót hogy ha nem tudsz azonnal besorolni minél tovább tudj gurulni, ha viszont adott a lehetőség azonnal bő gáz és besorolás.
ma 15:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Kövezzetek meg, én ilyen esetben inkább megyek 200 métert a leállón, mint hogy megálljak és telibe durrantson hátulról a megpakolt DAF
ma 16:26
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem engednek be?...én padlógázt adok üveghangig, és ha kell a záróvonalon is túlmegyek, mindig beférek...

megállni nincs értelme...

ma 16:27
 4/15 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Szerintem is jobban jársz, ha a leállón mész valamennyit, mint az, hogy nullára lassulsz és pislogsz mint hal a szatyorban. Hacsak nem gyorsul a bringád egy másodperc alatt százra.
ma 16:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A #2-esnél a pont! Ilyesmit akartam írni én is...
ma 16:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Munkatársad tudja rosszul.....

Szabály szerint meg kellene állni a besorolósáv végén ha nem tudsz besorolni.

300.000 levezetett km után egyszer történt velem olyan, hogy nem tudtam besorolni annyira nagy volt a forgalom és én baxxtam megállni és mentem tovább kb 100 métert a leállósávban és besoroltam.

Rohadt veszélyes lenne állóra megállni majd onnan 0-ról indulni.

ma 16:40
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, hogy ilyenkor a legjobb ha a leállósávon haladsz tovább lassan. Megállni nem ajánlott nehogy egy bamba aki szintén be akar sorolni beléd menjen, ráhúzni a kormányt a külső sávban közlekedőkre meg szintén nem tanácsos, komoly baleset is lehet belőle ha megijed.
ma 17:29
 8/15 T. Feri ***** válasza:

Először mindig értékelni kell a helyzetet.

Vannak-e előtted?

Az előtted levő reakcióit is figyelned kell. Elképzelhető, hogy nem úgy viselkedik, ahogy te elvárnád, pl. befékez előtted.

Mennyien jönnek a külső sávban?

Ha csak egy kisebb összeragadt konvoj, akkor még azelőtt várd ki, hogy elkezdenél gyorsítani. Más esetben mielőbb gyorsulj fel a külső pályások sebességére, és sorolj be. Gyakorlatilag nem lehetnek egymáshoz olyan közel, hogy be ne férjél. Ahogy besoroltál tarts ezt a sebességet, amíg ki nem alakul a megfelelő távolságtartás.

Ha te mész az autópályán, és valaki fel akar hajtani, akkor segítsd akár azzal, hogy nagyobb helyet hagysz neki, akár úgy hogy átmész a belső sávba. Ez főleg lassú járművek számára nagy segítség, amelyek nem tudják felvenni a sebességet.

ma 17:42
 9/15 anonim ***** válasza:
Mar miert ne lehetne megallni? Mondjuk nem tanacsos, rosszabb helyzetbe kerulsz mint voltal, de miert ne lehetne? Szerintem erdemes mar nyomni a ravezeto ut vegen is, altalaban mar boven a gyorsitosav elott ki van teve az autopalya tabla, igy meg csak nem is szabalytalan.
ma 18:03
 10/15 anonim ***** válasza:
KRESZ szerint valóban meg kellene állni, de én biztos nem állnék meg. Nyilván nem kenném neki 130-al a megállóban, de egy olyan 70-80 km/h körül gurulnék és amint van egy nagyobb lyuk akkor besorolás és padlógáz.
ma 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!